2017-01-16 497 浏览
係太古城搵食,food court 翻新之後,開左呢間新嘢見價錢中等係sell 泰國fusion 菜都叫幾有新意,所以就入去試下泰式鹵水豬手$98 : 其實就2大片,不過幾淋,都幾肉骨分離,鹵水味個人覺得剛剛好,不過所謂嘅泰式就係酸泰式酸辣醬,我覺得唔點好過點😅 黃咖哩海鮮多士盒 $168: 咖哩味唔濃,自己覺得幾好,加左蛋花,令咖哩流質d~唔似平時咁稠。海鮮幾真材實料@@蝦好爽口,帶子大大粒。但黎到時,有d 唔知應該點食好,切開外層嘅多士,d 咖哩又會流晒出來,我無理由將咖哩當湯飲😂結果都係叫多碗靚仔黎襯托下,不過都唔錯椰香熱情果蛋糕 $38: 份量唔多,普通無特別,食唔到椰香味,反而有d 酸咪咪味道,可能之前食咖哩太濃味,質感係海綿蛋糕同芝士蛋糕之間,反而粒覆盆子唔錯!Topical Sangria $58 : 外貌幾討好,用牙籤串篤住粒荔枝,幾有東南亞情懷,細妹飲完話幾甜,但幾多果肉。整體來說,飲品偏貴,甜品普通,主菜份量正常,但都覺貴左d。餐廳明明有好多位,但總就編到d 客人坐得好近,傾計唔方便,試過叫人落單@@員工話搵同事幫手,但結果係不了了之。服務方面真係要做好d~
係太古城搵食,food court 翻新之後,
開左呢間新嘢
見價錢中等
係sell 泰國fusion 菜
都叫幾有新意,所以就入去試下

泰式酸辣醬
黃咖哩海鮮多士盒