2014-07-15
還2天到我哥生日 請佢去吃晚餐在門口有侍應遞上一張優惠卷比我地我地就入左去坐 然後點了一個板燒肉眼餐配薯菜,餐飲凍奶茶,餐湯忌廉湯,同埋佢優惠卷上送的 Carbonara, 還有70後火焰富士山落單阿姐都算唔錯 叫我地食之前20分鐘要落火焰富士山 果個要等咁等一陣餐湯黎啦 但係就勁稀 勁鹹 仲有一陣水喉水既怪味飲左2啖就放埋左一邊 據我哥所說個蒜容包都OK之後到個鐵板肉眼黎如圖所見啦, 唔可以話好好食 但係咩價錢咩貨 我都明GE 個扒算OK啦凍奶茶我哥冇特別出聲話好唔好飲 我諗都OK GE之後黎個 Carbonara我本人對Carbonara有情義結, 呢個係原價88蚊既話 我絕對建議大家落地下果陣食Italian Tomato意粉無小麥味 仲有一大陣水喉水沖完過D水味 (我住村屋, 對樓果陣水喉水味真係好敏感),仲要意粉還意粉既水喉味 芝士洋蒽煙肉蛋黃味全部都各不相干咁不過P.S. 佢地有比COUPON我話呢個意粉係送既 就心諗最多之後黎唔再叫呢個食之後呢個經典到不得了既70後火焰富士山黎果陣~都幾歡樂既 "嘩~有火呀" 好似前世未見過火咁 "好神奇呀~"實在真係不能不提 佢入面你真
在門口有侍應遞上一張優惠卷比我地
之後黎個 Carbonara
仲要意粉還意粉既水喉味 芝士洋蒽煙肉蛋黃味全部都各不相干咁
之後呢個經典到不得了既70後火焰富士山
實在真係不能不提 佢入面你真係點諗都諗唔到會係咁樣
完全無甜無鹹 就係生雞蛋白既味道 (對於生吞蛋白質唔抗拒既人真係都OK GE, but i am not!!)
跟住個碗入面有半個碗邊高X1mm厚既朱古力蛋糕圍左一個圈 即係咁"凹" 但係個底係無蛋糕架
中間果D野實在令你振奮~ 有一珠既朱古力雪糕 仲有7-8粒既罐頭菠蘿! 真係諗起都開心到不得了~
成件事成本最貴既係我第一啖食落D雞蛋白苦苦地既燒酒
果然真係好70後 我呢D 80 後既呀嬸真係完全輸晒
正所謂高潮一浪接一浪~
又係埋單既時候喇~ SUPRISE!!!!!!!
佢第一張單黎果陣 係冇下面送卡邦尼意粉:$88.00同埋餘額$180.4呢2行
已經拎住張五佰蚊紙諗住比錢 點知一睇268.40 我就打左個突
心諗係咪服務費唔只加一? 再睇清楚d 滿$100送卡邦尼意粉 要$88蚊???
下????????? 話明送都要$88蚊???? 咁我就問果個姐姐仔啦
佢就雞咁腳咁話拎返去改 唔使2分鐘又有一個肥哥仔拎一單黎要收錢
我一睇又係268.4 我就問 你做咩比返同一張單我?
佢就掀開第二個黑色夾 話呢個先係
我見到佢呢張下面減返$88蚊 我就比左錢佢找
個肥哥仔返黎放左d錢同單喺枱面就走左去
我就拎住張單黎睇 乜可以咁嫁咩? 話左唔使我錢食意粉 但係要收我原價意粉加一既服務費???
我真係覺得好似中左伏咁 佢已經走左去母雷宮
我就帶著一股怨氣離開
我係咪比人呃左錢呀?!!?!
順帶一提, 我哥keep complain我果度收唔到network 又冇wifi 係咁要我快d走