2018-11-11
第一試來試是三人慶祝生日,因為同長輩,所以突登選間中式餐廳,見依間咁多好評,所以一試。本身諗住訂枱,但原來八人以上先可以訂,七點半左右去到,等正大約一個鐘。由於係自己係張紙度寫,所以未入去之前我已經選好曬叫咩菜式其實好多款都想試,不過一定要叫乳鴿,因為只係$30蚊隻,好抵,我見隔離枱真係一人一隻,但我由於想試多幾款菜式,所以叫左一只三人分,佢唔算係燒乳鴿,不過味道幾特別同抵叫。叫左兩款菜,龍蘇芥蘭同西蘭花,普普通通再叫麻滑石班,成條比你,而且起埋骨,好滑又靚又食得方便,依味不錯仲叫荷葉飯同埋火焰菠蘿荷葉飯不過不失,但係真係份量好少,火焰牛柳菠蘿就好壯觀,燒完成個菠蘿先再食,牛都好淋小息仲叫埋蒜泥白肉,味道不錯最後叫佢介紹但梅酒,味道真係不錯而生日我叫左個好似壽桃包甜品,入面係榴槤,我以為佢見甜品所以會最尾先上,點知佢一上就上依款,我真係呆左。不過整體來講味道幾好同菜色好新,但份量真係唔多,多人可能叫得麻煩點
叫左兩款菜,龍蘇芥蘭同西蘭花,普普通通
仲叫荷葉飯同埋火焰菠蘿
小息仲叫埋蒜泥白肉,味道不錯
最後叫佢介紹但梅酒,味道真係不錯