2014-06-21 730 浏览
因為要開會傾野,之前就同朋友走過另一間分店試過果邊既晚餐,今次就來下呢間主店。其實食物真係唔差,但主要因為貪佢開到零晨兩點又唔會趕人走,所以就成為左我地既聚腳地。今次叫左5個晚餐,cafe 既晚餐set價錢由$62至$79左右,加$20會有餐湯&蒜蓉包&特飲&甜品。講下正餐先!每次必食,可能因為係晚市,鴨胸比平時大件又厚左,咬落去都ok彈牙,不過咸水味多左小小,如果多d烤香味就好喇。飯加左白汁好味,林林地幾軟滑。餐牌寫豬柳,但其實係豬扒。豬扒煎略嫌有點硬,不過醬汁搭配得唔錯。煙三文魚有陣咸香,而家入口軟滑,算係唔錯既一款。天使麵煮得有點乾。同一款不過係咁係配意粉。意粉同樣有點乾。跟著就講下飲品。叫左三杯Mocha一杯 Cappuccino 一杯沙冰。Mocha 朱古力味夠,但太甜,飲多兩啖會開始覺得飽。Cappuccino 苦中帶甘,非常中意,遺憾泡沫唔夠滑。沙冰超甜,夏日冰涼岩岩好。

同一款不過係咁係配意粉。意粉同樣有點乾。

沙冰超甜,夏日冰涼岩岩好。