Doux我地去個日係星期日晚上2030到,人唔多, 反而覺得餐廳清靜, 裝修都好靚,幾好係一個傾計飲嘢嘅好地方!咁ok坐低咗我哋兩個人坐玻璃靠窗位置,冇乜人又闊落,坐得ok。夜晚望出去望到嘅景色唔算太多,不過感覺良好。虎蝦香味好濃郁,夠晒大隻,要用刀叉去切開,其實廚師已經好細心將蝦殼切開左,所以唔洗怕要落手會有失儀容。虎蝦啖啖肉,非常彈牙爽口,配上個香矛酸辣醬汁,風味十足。呢個好長既腸味道濃郁,分量十足,作為送酒小食一流。本身好少飲啤酒,不過有桃味啤酒,甜甜地,岩晒女仔飲,感覺似果汁汽水咁,唔錯。Ruby Peach 呢個甜品外形就似一個大蜜桃,就連伴碟既食用裝飾都好靚;切開蜜桃後會有大量蜜桃醬流出,內裡係酸酸甜甜既蜜桃味慕斯,極為吸引,味道好似食緊桃一樣,好香桃味,MOUSESS 柔軟糼滑,食完之後成個人心情勁好。實物同圖一樣,朱古力波好大粒 DARK CHOCOLATE真係好味,唔甜,雪芭係自家製佛手甘,清甜帶微酸,小小甘甜 同朱古力絕配,食完想再食,朱古力波內滿滿MOUSESS 好滿足。
Doux

呢個好長既腸味道濃郁,分量十足,作為送酒小食一流。

2017-07-06