2019-06-17
旅行完返香港最想去食既就係茶餐廳喇!個幾禮拜無飲奶茶,超級掛著喔!呢間茶記除左奶茶好飲,紅豆冰奶茶都係我最愛。奶茶即使同紅豆冰crossover ,但唔會太甜。同時仍保留到奶茶茶香奶滑既特點呀!晚餐每人惠顧$70就可以加$20升級享受雞翼著條放題,好正呀!雞翼仲有四款口味添...蜜糖、椒鹽、土匪及瑞士雞翼。土匪雞翼對於食開辣既我黎講唔升好辣,辣勁微微的,唔食辣既朋友仔都食到喔!薯條係典型冰室晚波浪形厚切薯,口感一流!配埋味道濃郁既黑松露醬,更加係超滋味!星級雜扒鐵板餐超豐富!岩哂黑洞胃既朋友呀!雜扒餐有牛扒,雞扒,腸仔、炸帶子、煙三文魚...仲可配薯菜、意粉或飯喔!雞扒同牛扒size都唔細,有成隻手掌咁長。仲要厚度唔算薄,份量非常足!鐵板餐仲有餐湯及餐湯喔!呢個羅宋湯材料十足,非常多菜呀!晚市精選套餐同樣有餐湯&餐飲...仲有多士添!多士香脆可口,而且煉奶同牛油均勻塗滿多士上面,好好味呀!呢碟鐵板鰻魚汁大蝦球炒出前一丁炒得幾香口。蝦球外層炸得乾了小小,否則就更完美了!
個幾禮拜無飲奶茶,超級掛著喔!
呢間茶記除左奶茶好飲,紅豆冰奶茶都係我最愛。
星級雜扒鐵板餐超豐富!岩哂黑洞胃既朋友呀!
鐵板餐仲有餐湯及餐湯喔!
呢個羅宋湯材料十足,非常多菜呀!
多士香脆可口,而且煉奶同牛油均勻塗滿多士上面,好好味呀!