2017-11-12 2633 浏览
位於天后的鮨正,距離地鐵站有一段路,要行大約10分鐘。門口十分隱蔽,店內只有數個位,亦只有一位師傅及樓面侍應兼廚房幫工只做晚市,一律$880加10%以晚市Omakase來講,不貴食開日本菜都知,晚市用既係即劏飛機魚,午市則用前一晚既隔夜貨,品質自然有別。好可惜呢度俾既貨並唔係全部新鮮食得出大部份都係隔夜貨前菜係蕃茄加秋葵及一隻蝦,配上百香果啫喱酸酸甜甜咁,幾清新既但我會想食返個正正經經的蒸蛋多啲九件壽司,很抱歉沒有一件深刻只屬普通貨色魚既不新鮮,味道調教亦不特別其中晚市只用上甜蝦,覺得有點低級魚生亦都係平貨多秋刀,鰆,鯖呢種貨色拖羅及腦天油脂是有的,但魚油既香味欠奉鮟康魚肝明顯兩隻色一粒新一粒舊味道當然也不同較為特別的是粒具肝臟煮過再切粒,十分重口味,不是人人喜歡魚湯十分稀,同飲水冇太大分別當晚師傅忙著招呼幾位中女仲請佢地食多幾樣野,可能因為佢地係target customer啦又開酒咁完全無視我同另一友人,感覺好差總括而言,呢間野用隔夜貨比例太多晚市似食午市質素 又貴魚食 portion亦細食左成千蚊一餐都唔飽加上師傅招呼又冇所以唔推介大家唔好貪平,俾多$200-300已經有好多高質

只做晚市,一律$880加10%
以晚市Omakase來講,不貴

好可惜呢度俾既貨並唔係全部新鮮
食得出大部份都係隔夜貨

前菜係蕃茄加秋葵及一隻蝦,配上百香果啫喱
酸酸甜甜咁,幾清新既
但我會想食返個正正經經的蒸蛋多啲

九件壽司,很抱歉沒有一件深刻
只屬普通貨色
魚既不新鮮,味道調教亦不特別
其中晚市只用上甜蝦,覺得有點低級

魚生亦都係平貨多
秋刀,鰆,鯖呢種貨色

拖羅及腦天
油脂是有的,但魚油既香味欠奉

鮟康魚肝明顯兩隻色
一粒新一粒舊
味道當然也不同

較為特別的是粒具肝臟
煮過再切粒,十分重口味,不是人人喜歡

魚湯十分稀,同飲水冇太大分別

當晚師傅忙著招呼幾位中女
又開酒咁
完全無視我同另一友人,感覺好差

總括而言,呢間野用隔夜貨比例太多
晚市似食午市質素 又貴魚食 portion亦細
食左成千蚊一餐都唔飽
加上師傅招呼又冇
所以唔推介

大家唔好貪平,俾多$200-300已經有好多高質既選擇,起碼人地係全部新鮮貨先!