2022-11-17
平日夜晚6點幾去到餐廳,當日客人好少,除左我地果枱無其他食正餐晚客人,其他枱都係只係飲緊野。.首先入到餐廳因為我地比較多野,朋友又拎背囊,雖然有一張空櫈係隔離比我地放袋,但依然唔夠啦,然後我見到咁無辦法咁我攬著自己個袋啦,點知對面吧枱有一堆布籃係用尼比客人放袋,但啲侍應完全冇諗過拎比我用,要我出到聲問佢先識做🤷🏻♀️🤷🏻♀️.食到一半,咁有多兩枱飲野客人都走左,都無其他食晚餐既客人入店啦,咁間店好多個員工,計埋吧枱見到既起碼有7-8個,唔知啲員工係咪太得閒啦,不段係到傾計,仲有講有笑,成間餐廳好嘈,就係因為啲員工不停係到傾計,搞到我同朋友完全enjoy唔到餐飯呀,因為個環境好似茶餐廳咁,唔係食正常西餐或者cafe既感覺,野食野味道已經唔係個重點,係我完全專注唔到喺啲嘢食度😡😡.我唔明我點解要比服務費囉,落單用QR,水又唔識添,服務欠佳,仲要聽著佢地傾計啲雜聲。.晚市野食銅鑼灣尼講都算中上價錢,我地兩個人叫左4樣野食無叫野飲甜品都600蚊,絕對唔係平,咁其實食物質素係ok,算對得住個價錢,但服務係0囉,絕對唔會去第二次!
除左我地果枱無其他食正餐晚客人,
其他枱都係只係飲緊野。
食到一半,咁有多兩枱飲野客人都走左,