柴灣權發都開左幾年(好似), 記得初初開業食過一次, 兩個人食左成500蚊, 3個小菜, 而且味道偏咸, 自此就冇再黎過呢日屋企人話一齊去食下, 感覺覺得進步左唔少, 野食惹味左, 有鑊氣左, 亦唔會偏咸因為我地好鐘意食海鮮, 所以都買左兩樣上去加工蒜蓉粉絲蒸扇貝, 扇貝係自來的, 超大隻, D蒜蓉同粉絲係超級香!! 廚房好醒, 因為扇貝太大隻, 如果蒸太耐就會搞到好韌, 佢蒸到岩岩好, 食落去一D都唔韌, 唔會太熟, 亦唔會太生另外自來既食蟹, 我地比較鐘意食蒸蟹, 所以只係叫佢清蒸就算, 不過酒樓俾左個醋我地點, 唔錯唔錯象拔蚌刺身, 尚算可以, 不過唔夠凍, 好快近膽位果D就開始腥基本上而家都好少會叫豉椒炒蜆, 因為而家好多人都整花甲, 貪佢厚肉今次叫係因為佢連埋個豉汁蒸黃立倉一齊叫唔洗100蚊, 所以叫黎試下個豉椒炒蜆炒得好好, 好香好惹味, 好有以前大排檔既風味豉汁蒸黃立倉都唔錯, 不過略嫌D豆豉同豉油冇MIX 埋, 變左個味唔夠融合呢個好似叫黃金蝦餅, 要讚一讚, 蝦肉好多, 唔似得係出面果D咁混好多其他肉, 個皮唔厚, 食落唔會覺得太膩/ 太飽, 推介一試另外叫左個唔知燒

因為我地好鐘意食海鮮, 所以都買左兩樣上去加工

另外自來既食
蒸蟹
象拔蚌刺身
, 尚算可以, 不過唔夠凍, 好快近膽位果D就開始腥
象拔蚌剌身
基本上而家都好少會叫
豉椒炒蜆, 因為而家好多人都整花甲, 貪佢厚肉
今次叫係因為佢連埋個
豉汁蒸黃立倉一齊叫唔洗100蚊, 所以叫黎試下
個豉椒炒蜆炒得好好, 好香好惹味, 好有以前大排檔既風味
豉椒炒蜆
豉汁蒸黃立倉
呢個好似叫
蝦餅
另外叫左個唔知燒鵝定鴨, 燒得唔錯, 不過瘦左少少, 肥D好食D
最後仲有兩個菜!
上湯豬潤浸菠菜
如果想舒舒服服咁同屋企人食飯既話, 不失為好主意, 呢度晚飯人唔算太多, 唯一差D既係員工都唔算太多, 不過可以接受

2015-03-05
豉椒炒蜆