2022-11-11
大仔今晚難得帶我去威威~ 佢揀咗尖沙咀一間好有特色的西餐廳及酒吧~HAPPY HAPPY周圍環境💟💟💟💟💟/5️⃣餐廳設計很獨特!分別有室外及室內座位~室內以沉色及配有霓虹光管很多燈飾為主,室外可望向尖沙咀清真寺美麗景色!入餐廳前會經一條類似鐵框的隧道,非常特別!室內也播放輕快英文歌,兩者同樣有氣氛~打卡一流!職員態度💟💟💟💟💟/5️⃣職員很快及有效率地安排入座,仲安排到打卡位,員工全是年輕嘅男女,每個態度都勁有禮,無論到餐、收餐都令客人好滿意,會畀1️⃣0️⃣1️⃣分!各款食物:💰68 💟 松露醬炸薯條: 大大條薯條外脆內軟,份量十足!即炸即食,面頭仲鋪上一層一層芝士粉,好少見呀!配埋特濃嘅松露醬~唔好話阿仔鍾意,我都超喜歡!💰168 💟💟 忌廉白酒煮藍青口: 白酒忌廉汁好好味,白酒味唔會太重,每隻青口幾乎都有好多汁,仲好貼心送了四塊脆卜卜嘅多士~可以搽忌廉汁一起吃~勁正!💰178 💟💟💟 鮮蜆蒜油辣椒扁意粉: 成碟意粉睇得出廚師好有心機設計及擺放,令客人眼睛及胃口大增!蜆肉好鮮甜,最緊要係冇沙,啲肉脹卜卜,雖然話辣椒但不太辣,蒜香味特濃,扁意粉煮得剛剛好,味道一流!💰178 💟💟💟💟 煙燻蛋黃卡邦尼意
周圍環境💟💟💟💟💟/5️⃣
職員態度💟💟💟💟💟/5️⃣
各款食物:
💰178 💟💟💟💟 煙燻蛋黃卡邦尼意粉: 估唔到咁大碟,意粉軟硬度適中,配埋煙燻嘅蛋黃卡邦尼,都係第一次食Yummy!
💟💟💟💟💟 兩杯飲品
💰108 Book Mark: 凍嘅荔枝加桃味,口感好清新!
💰90 Librarian: 很香的香蕉牛奶凍飲!
🤩🤩最後感想:此餐廳無論環境、食物、職員態度都好高質!最啱工作後輕鬆一番的好地方🏰📔📕📓📚📙📗📘🏛