2023-01-31
❤️ 前幾日同屋企人試咗銅鑼灣呢間新開嘅新派滷水餐廳~❤️ 嗰日我哋食lunch,見到lunch menu價錢同埋食物嘅份量同質素,真係覺得抵到爆炸😱 我哋仲望咗幾次有冇睇錯😂(以下係lunch menu價錢)❤️ 椒鹽普寧豆腐 $28六舊大大嚿嘅豆腐,全部外脆內軟,仲附送一碗蔥湯。酒樓嗌炸豆腐都要$58-68,呢度勁好食都係$28😨 我超鍾意食炸豆腐,下次我可以嗌三個😂😂❤️ 蜆仔肉生菜包 $38呢個都係難以置信,我諗有六七片生菜🥬,蜆仔肉一大堆,包落生菜食好惹味!食到勁飽都係$38🤣❤️ 韮菜鴨血 $38 差唔多十舊鴨血,啲醬汁少少辣,加上蔥同蒜粒,食完一舊又一舊❤️ 滷水蘭王蛋 $8一隻😆❤️ 以上小食真係超級無敵抵,下午茶 (3-5pm) 時段仲有八五折😂 ❤️ 除咗小食當然仲有主菜❤️ 蠔仔粥 $78 份量夠三個人食兩碗😂😂😂 即係總共六碗蠔仔🦪大大隻。仲有芫荽, 蔥花, 冬菜,可以根據自己口味加落去。❤️ 另外main menu 價錢係$68至$86可以揀配白飯, 沙律, 或者蔥油拌麵。仲送埋熱檸水或者熱檸茶,加錢可以轉其他嘢飲。❤️ 我哋就揀咗豬仔脾 伴蔥油拌麵 $76豬仔俾醃得入味,仲陪咗
(以下係lunch menu價錢)
❤️ 椒鹽普寧豆腐 $28
六舊大大嚿嘅豆腐,全部外脆內軟,仲附送一碗蔥湯。
❤️ 蜆仔肉生菜包 $38
❤️ 韮菜鴨血 $38
差唔多十舊鴨血,啲醬汁少少辣,加上蔥同蒜粒,食完一舊又一舊
❤️ 滷水蘭王蛋 $8一隻😆
❤️ 除咗小食當然仲有主菜
❤️ 蠔仔粥 $78
份量夠三個人食兩碗😂😂😂 即係總共六碗
❤️ 另外main menu 價錢係$68至$86
可以揀配白飯, 沙律, 或者蔥油拌麵。
仲送埋熱檸水或者熱檸茶,加錢可以轉其他嘢飲。
❤️ 我哋就揀咗豬仔脾 伴蔥油拌麵 $76
豬仔俾醃得入味,仲陪咗豆卜同埋菜心。蔥油拌麵份量亦都一啲都唔細👍🏼
❤️ 滷水鵝片 伴沙律🥗 $88
如果唔想咁油膩可以揀沙律。沙律入邊有蘋果好好味👍🏼
❤️ 嘢飲我哋嗌咗荔枝接骨木梳打,蜜桃香茅烏龍茶,蜜糖柚子梳打。接骨木梳打罐裝好似啤酒,設計好得意☺️
❤️ 總括來講就係除咗夜晚過去,我都非常推薦大家晏晝或者下午茶去!特別係銅鑼灣做嘢嘅各位😂😂 因為特別係小食真係超級抵!我哋嗌咗咁多嘢食埋單都係四百幾😂😂