2024-03-28
呢一間扒房無論從外觀到內裝都同現實世界脫軌咁 紫色既外店面好似真係將我帶到幾十年前既感覺 而當然入面裝修就更加鞏固到呢一種感覺 入到去就好似坐左時光機咁 無論係燈光定係環境音樂 尤其係音樂 一直keep住播香港黃金八、九十年代既金曲🎵🎶♡熱熔芝士紐西蘭牛柳配薯菜🥩🍟 $208店員首先會拎個扒上黎 之後手揸一個平底鑊入面係芝士🫕 再落酒點火 令到客人有足夠既視覺享受 將帶火既熱熔芝士淋落塊牛扒到 非常好睇水牛芝士味道就一定唔重 但佢可以拉絲之餘包住塊扒食又比相像中夾 我想講塊扒真係超大 一個人黎食一定抱住個肚走♡羅勒香草忌廉海龍王意大利飯 $198入面有大虎蝦、蝦、吉列魚柳、蜆肉、蟹籽同雜菌 呢個意大利飯既料可以講係勁豐富 蟹籽令到個飯既口感好得意脆卜卜咁 意大利飯就比我想像中淋左小小 撈埋濃稠既汁醬令到個意大利飯好Creamy加$25轉套餐(包括湯、餐包、飲品、雪糕)♡羅宋湯 (跟餐)羅宋湯好足料 佢既特點係佢落好多洋蔥去煲 個湯有陣洋蔥既甜 我仲覺得好有牛尾味♡青檸鹹檸檬梳打(無糖)🍋 (+$17 轉特飲)呢d梳打好少做無糖 證明到呢間餐廳唔係用糖漿開梳打水就算 佢面頭仲有幾片乾青檸
♡熱熔芝士紐西蘭牛柳配薯菜🥩🍟 $208
♡羅勒香草忌廉海龍王意大利飯 $198
加$25轉套餐(包括湯、餐包、飲品、雪糕)
♡羅宋湯 (跟餐)
♡青檸鹹檸檬梳打(無糖)🍋 (+$17 轉特飲)
呢d梳打好少做無糖 證明到呢間餐廳唔係用糖漿開梳打水就算 佢面頭仲有幾片乾青檸 呢幾片乾青檸加添左入清香落杯野到
♡熱朱古力🍫 (+$17 轉特飲)
熱朱古力飲落都係平時大家茶餐廳飲到個飯牌子 不過佢on top 加左cream 落去撈勻佢飲我覺得成杯野感覺順滑左