餐厅: 火水爐冰室火鍋
资讯:

2021-03-17 36 浏览
自己一向都鐘意啲懷舊嘢,係旺角見呢間鋪頭裝修到 70,80 年代既香港風貌,所以成功吸引到我既留意同幫襯。🥰今日就約咗朋友嚟呢度試下,經過門口嘅火水爐丸線售票處,行咗幾級樓梯就會到接待處,餐廳用咗火水爐砌咗幅牆,地磚就用上舊式花紋、而且重有舊式收音機、舊式字體、舊式畫風既電影海報、舊式花紋既餐具同數十張經典既木枱,加上配合燈光既色調,令我有時光倒流二十年嘅感覺,不過如果職員啲衣着都係 70,80 年代果啲款式就更正喇。😝另外呢度仲會有得睇足球添,同啲老友睇住波打邊爐都咪話唔正。叫咗安格斯牛小排花膠火鍋放題套餐,湯底揀咗濃厚花膠雞湯鍋,除咗某幾款食品要額外收費,大部份火鍋配料都唔使錢,肥牛都有幾款揀啱晒牛魔王,食到幾多就睇你自己有幾本事 😝 而且餐廳黎食物既速度好快十分抵讚。花膠成隻手掌咁大塊,而且花膠同雞都有好多,所以湯底味道好濃郁,其他配料都唔錯,牛柏葉、水魷、鵝腸亦好新鮮。👍🏻不知不覺九十分鐘既法定時間到了要埋單,又要返去做現代人,離開時收銀處位置重有啲醬料比顧客選購。

另外呢度仲會有得睇足球添,同啲老友睇住波打邊爐都咪話唔正。