2022-10-27 3091 浏览
開始入秋,又到再打邊爐嘅時候,今晚去咗一間喺銅鑼灣好受歡迎嘅火鍋店吃晚餐。美人鍋一聽美人鍋就知道係非常養生,入邊嘅湯料好豐富包括有烏雞、淮山、冬菇、粟米和桃膠等等。內裏的烏雞夠鮮嫩,而且膽固醇的極低,食嘅時候完全冇罪惡感!而桃膠營養成份豐富,仲可以提高飽腹感,真係相當唔錯。精選手切牛肩肉牛肩肉油脂豐富,肉味濃郁,而且肉質軟嫩帶有彈性,非常值得推介。三秒響鈴卷響鈴上枱時熱辣辣,又夠香脆,我自己就鍾意放在湯底10秒內立即享用,然後再加豉油,味道十分可口。珊瑚蚌珊瑚蚌味道鮮甜,口感爽口彈牙,輕輕一灼已經鮮味十足。蛋餃、肉丸蛋餃感覺比起水餃健康好多,始終用雞蛋做嘅皮都係低碳啲。另外肉丸爽口彈牙,認真唔錯。蔬菜雜錦拼盤打邊爐必食蔬菜,蔬菜非常新鮮,而且入面有好多唔同嘅種類,包括有油麥菜、娃娃菜、金菇、粟米和香菇等等,性價比高。老鍋台式霧之戀冷麵呢個冷麵唔單止打卡一流,而且味道都非常出色,超有日本風味,烏冬非常軟滑,內裏有蟹柳和青瓜,再加埋生雞蛋和冷麵豉油,吃完真的想返尋味!整體而言,餐廳嘅侍應服務都非常有禮和貼心,而且食物高質,難怪店舖未到七點已經全場爆滿。另外,值得一提嘅係同場可以放天燈,絕對

美人鍋

精選手切牛肩肉

三秒響鈴卷

珊瑚蚌
珊瑚蚌味道鮮甜,口感爽口彈牙,輕輕一灼已經鮮味十足。

蛋餃、肉丸

蔬菜雜錦拼盤

老鍋台式霧之戀冷麵

整體而言,餐廳嘅侍應服務都非常有禮和貼心,而且食物高質,難怪店舖未到七點已經全場爆滿。另外,值得一提嘅係同場可以放天燈,絕對可以滿足想去台灣的絕對可以滿足想去台灣的大家!