2023-08-30
位於長沙灣嘅洋食商店,環境以日式昭和時代為靈感,嚟到呢度有種穿越嘅感覺🫶🏻😂🝮清酒煮蜆|炸豬耳 [$128]清酒煮蜆,蜆肉鮮甜無沙😋連湯都飲埋附送炸豬耳一碟,其實唔太知係豬皮,食落以為係薯片 😂.🝮迷你三黃雞香蔥炊飯 [$228]係呢度嘅名物,上桌時香噴噴,令人食指大動🥢;🐓雞係主角,表面放上好多香料,有印度菜嘅影子,外皮焦脆內裡軟滑,好好味❣️香蔥炊飯看似配角,但一啲都不比雞失焦,香蔥、蒜味令個飯生色不少,調味剛好🤝🏻😺.🝮話梅青檸薄荷梳打[$58]🝮白桃提子梳打燒酎[$68]同朋友諗住叫下cocktail飲下,點知兩款都酒味不濃但偏甜,同預期中有啲落差🤏🏻😂.🝮日本白桃刨冰 [$118]人人嚟到都點呢款,因賣相實在太靚🫶🏻🙀最頂係鯛魚燒形狀嘅士多啤梨威化餅🎏,中層中白桃果汁刨冰、最底係雪糕🍦,插住兩粒煙韌年糕,非常足料,🍑白桃味飄逸,係夏天恩物💙
清酒煮蜆,蜆肉鮮甜無沙😋連湯都飲埋
🝮迷你三黃雞香蔥炊飯 [$228]
🝮話梅青檸薄荷梳打[$58]
🝮白桃提子梳打燒酎[$68]
🝮日本白桃刨冰 [$118]
人人嚟到都點呢款,因賣相實在太靚🫶🏻🙀