今日去北角到行街,無意中經過依間叫做九町屋嘅日本餐廳,喺北角住咗咁多年,先知道最近原來開咗一間日式嘅餐廳,住北角嘅我終於有新嘅選擇啦😋💕嚟到真係超級興奮!呢度嘅裝修全部都好靚,店主裝修得好細節,成間餐廳都係圍繞住70-80現代嘅日本超和主題,店外邊仲有好大隻嘅狸貓可以打卡,而且裏邊仲有好多懷舊嘅佈置,打卡一流👍🏻呢度嘅職員服務態度都好,好似去咗日本咁,我哋坐嘅位仲要好有私隱,可以落個布簾落嚟,私隱到足🤩 嘢食都係以居酒屋為主,嘢食好多元化首先我哋叫咗三文魚腩同埋火炙帆立貝壽司🍣三文魚腩勁香口,好香嘅三文魚嘅油脂同鮮味,帆立貝燒烤過就更加香口😋另外依度嘅燒汁京蔥雞肉就更加係必食推介肉質好鮮嫩,配埋京蔥食口感一流另外仲叫咗芝麻雞翼、吉列牛、多春魚,全部都係高水準嘅發揮💕

嘢食都係以居酒屋為主,嘢食好多元化

首先我哋叫咗三文魚腩同埋火炙帆立貝壽司🍣

另外依度嘅燒汁京蔥雞肉就更加係必食推介
肉質好鮮嫩,配埋京蔥食口感一流

另外仲叫咗芝麻雞翼、吉列牛、多春魚,全部都係高水準嘅發揮💕