2019-02-28
公司第二年在這裡搞春茗,我地擺九圍包左佢個大廳,地方算闊落,不過佢就長形兩行咁擺,今次坐最後一枱,距離個台遠少少,好彩我地無咩要在個台度播,中間通道夠闊要黎玩遊戲添!未入大門右手邊仲有個廂房,我諗係1-2圍的大小,雖然我地用左大廳但佢大廳後面仲有間細房可以用。裝修就一般啦,係幾鍾意佢個天花同水晶燈,門口張SOFA都好靚講番食物,飲宴都係食嗰D啦,不過聽聞今年加價都加得多。先黎個乳豬拼盆,乳豬略肥但皮很脆,另外仲有海哲、鴨胸、牛展、叉燒,牛展甜甜地OK,叉燒唔夠淋,份量適中。第二道如意花枝蚌片中規中矩百花球十分讚!唔油但勁脆口新年當然不少得「發財好市大利」,我本身麻麻地蠔士,不過呢個都OK菜膽螺頭燉雞湯都好夠味,係個面油左少少清蒸金花尾班:條魚蒸得剛剛好,又熱又滑!碧綠金錢鮑片:鮑魚不算大但有咬感冬菇入味又大隻脆皮燒汁雞:好味!皮脆肉嫩!正!生炒臘味糯米飯,我淨係食左一啖,乾身,軟硬適中,不錯!蠔皇鮮菌炆伊麵:伊面唔油但淋左少少,份量超多!最後的紅豆沙唔係好甜(係好事!)但湯丸就超甜,兩個一齊食幾好!總括而言都是不錯的,去年有人話覺得份量少左點,今年感覺係剛剛好,無食淨,而最後的飯同麵超
講番食物,飲宴都係食嗰D啦,不過聽聞今年加價都加得多。
乳豬拼盆
第二道如意花枝蚌片中規中矩
如意花枝蚌片
百花球十分讚!唔油但勁脆口
富貴百花球
發財好市大利
菜膽螺頭燉雞湯都好夠味,係個面油左少少
菜膽螺頭燉雞
清蒸金花尾班:條魚蒸得剛剛好,又熱又滑!
清蒸金花尾班
碧綠金錢鮑片:鮑魚不算大但有咬感冬菇入味又大隻
碧綠金錢鮑片
碧綠金錢鮑片
脆皮燒汁雞:好味!皮脆肉嫩!正!
脆皮燒汁雞
生炒臘味糯米飯,我淨係食左一啖,乾身,軟硬適中,不錯!
生炒臘味糯米飯
蠔皇鮮菌炆伊麵:伊面唔油但淋左少少,份量超多!
蠔皇鮮菌炆伊麵
總括而言都是不錯的,去年有人話覺得份量少左點,今年感覺係剛剛好,無食淨,而最後的飯同麵超大碟,但我地全枱得一個男子,所以如果多幾個男子可能係唔夠的!