2023-06-03
最近去中環飲返杯,去咗呢間——🌟Geisha Lounge🌟樓上舖,私人度較高,環境氣氛無咁嘈吵,感覺坐得舒適👍🏻._.🍸 / SIGNATURE COCKTAIL / 🍸見佢嘅招牌Cocktail好特別,有春、夏、秋、冬,每個名都因應唔同季節嘅感覺而調制出黎嘅口味✨我哋就各叫咗一款,揀咗夏同冬💖💚|なつ (夏)|🥒(Sake, Elderflower, Basil, Cucumber, Lime)[Herbal I Floral I Citrus | Refreshing]夏嘅味道較清甜,成杯嘅顏色仲配合返夏季綠油油嘅顏色,好有誠意,飲得出青瓜味🥒比較重,酒精濃度唔算高,清甜易入口💚·🤍|ふゆ(冬)|⛄️(Gin, Yuzu, Vanilla, Honey, Marshmallow )[Sweet I Creamy I Candy]成杯野品配合返冬天白色嘅顏色,面頭仲有啲Creamy嘅泡泡營造出雪嘅感覺,同埋粒大大粒嘅微焦嘅棉花糖,好有冬天燒烤食棉花糖嘅意境☁️呢杯相對甜味重啲,但甜甜地更易入口💖•🍴 / FOOD / 🍴|啤酒薯條配黑松露醬|飲酒當然要有啲小食配下啦,食物種類有幾款可以
._.
🍸 / SIGNATURE COCKTAIL / 🍸
💚|なつ (夏)|🥒
🤍|ふゆ(冬)|⛄️
🍴 / FOOD / 🍴
|啤酒薯條配黑松露醬|
飲酒當然要有啲小食配下啦,食物種類有幾款可以揀,我哋就點咗啤酒薯條🍟熱辣辣上好香脆,配上香濃嘅黑松露醬🍄旁邊仲有茄汁可以轉換下口味🌟