2017-07-26 344 浏览
雖然香港有好多好野食,但係有邊一間可以又好食又有特色呢?我諗非莆田莫屬㗎啦,佢仲要係米芝蓮嘅一星餐廳,咁係尖咀開左分店,就梗係又要去朝聖~由出面睇已經覺得佢好高級,而且都好多人幫襯,入面嘅光線柔和舒適,感覺良好去到個陣咁啱係哆頭蟶節,主打蟶子,真係啱哂我口味,我最鍾意食嘅海鮮就係蟶子,仲要有咁多款㖭啲蟶子鮮甜多汁,而且蛋入面仲有好多粒,好足料,蛋皮完全包住哂啲蟶子,所以佢地唔會甩出嚟,每口都鮮鮮鮮!花雕蒸蟶子一樣咁肥美多汁,花雕嘅酒味更加提到蟶子嘅鮮味出嚟,口感仲好爽彈~條百秒黃花魚最正嘅地方就係佢唔腥唔臭,仲有少少酒味,可能係啲酒辟走咗佢嘅腥味,肉質仲好嫩滑我同阿媽都係甜品控,呢碗蓮子銀耳湯清甜又解渴,而且仲可以進補一下,阿媽每食一啖都係咁讚我就叫左紫薯泥,個樣靚靚,咁會太甜,連埋下面嘅芒果汁一齊食就更正!果然不負所望,水準仍是很高!
果然不負所望,水準仍是很高!
2017-07-07