2017-05-16 236 浏览
其實佢係乜嫂對面,因為乜嫂要排半個鐘有多,我啲朋友話食過對面明記其實品質都差不多, 咁就一於試吓。門口站着美少女為我們介紹必食推介,各式窩夫,香芒小丸子同埋棉花糖燉蛋。我最愛就是 matcha , 所以二話不說就點了一份抹茶窩夫 $68,唯一美中不足係雪糕筒冇貨,但都無阻我食抹茶嘅雅興就咁睇個賣相已經好吸引,我估係自家製嘅雪糕,抹茶味道非常濃郁,濃厚的茶味突出對於窩夫我是百吃不厭的,窩夫本身就帶着濃濃的蛋香。外面焗得超香脆,而咬落裏面好鬆軟。還有旁邊的紅豆,味道香甜又清新今天晚上抹茶紅豆特別配襯,心太軟平時只吃朱古力味的,今晚我們來一個抹茶味。抹茶心太軟配雪糕 $60心太軟有着濃郁的抹茶味,係中間一切,心太軟的 matcha 醬緩緩流出,非常美味呢!跟住就係兩位榴槤狂熱分子出來了榴槤甘露 $46,on top 的柚子甜中帶苦。但朋友對榴槤肉就讚不絕口更上一層樓的是榴槤撈珠 $50,最特別係白色嘅味道似益力多的珍珠耀華街又多一個新選擇

抹茶心太軟配雪糕 $60

跟住就係兩位榴槤狂熱分子出來了

耀華街又多一個新選擇
$50 (宵夜)