星期日午市想出街食,又要慳錢,咁就千祈唔好去飲茶喇! 去d茶餐廳式既菜館啦!今日同阿媽去左教育路呢間「越海廚房」。星期日午市套餐: 飯餐、炒矇,$28。湯河餐,$20。送冷、熱飲或果汁。我叫左個「黃咖哩牛腩飯」、「藍莓汁」($28)。阿媽叫左「雜錦湯河」、「奇異果汁」($20)。先黎「果汁」; 「奇異果汁」係「螢光綠色」既。「藍莓汁」係紫色。飲落就知係即沖個種(我杯藍莓仲要溝稀左唔知幾多倍)。「雜錦湯河」,包羅萬有。味道就麻麻喇,勝在夠飽肚。「黃咖哩牛腩飯」,一黎見到得四小塊牛腩,即刻爆響:「嘩! 咁少牛腩?」呀媽話:「d牛肉貴嘛~!想俾幾多你呀~?」呢個黃咖哩味道唔錯。不過,因為勁多飯,勁少牛腩同勁少汁,我已經連咖哩汁都俾我刮清,都食剩好多飯~!不過講真,今時今日,咁既價錢,配合咁既質素,我諗差不多架喇。

今日同阿媽去左教育路呢間「越海廚房」。

)。

「雜錦湯河」,包羅萬有。味道就麻麻喇,勝在夠飽肚。

今時今日,咁既價錢,配合咁既質素,我諗差不多架喇。
2011-01-23
今時今日,咁既價錢,配合咁既質素,我諗差不多架喇。