2019-09-16 530 浏览
星期日上晝同小朋友去遊戲室玩完 ,諗住再行下樂富商場。去到商場 發現原來裝修緊,本身已經對商場唔係好熟。仲要裝修緊周圍為曬板,帶住小朋友,完全唔知食乜好。 搭𨋢上三樓,行出嚟見到幾間餐廳,睇過門口餐牌後,呢一間種類算最多。就決定食呢間紅蜻蜓, 一入去已經有位坐,仲原來已經到咗下午茶時段,可以叫下午茶。 入到去座位唔迫,仲有電視睇,客流量都正常,但星期日下午茶時段唔使等位真係會諗係唔係伏 。 我哋叫咗三個餐, 分別係乾炒牛河福建炒飯 同埋 蜆肉雞絲火腿飯。 先講上菜速度,非常快,基本上叫完都唔駛五分鐘 就已經上菜,可能因為咁,客流快就唔駛等位。食物方面就麻麻,始終咁快上菜,肯定煮定,飯比較爛,河粉又冇乜味,一d都唔香。普通茶餐廳品質不能要求太高,睇下想要咩,如果唔想等位可以試,如果想食好味既可以試下其他

乾炒牛河