2005-08-15
星期六晚同朋友,一行四人食晚餐,雖然沒有set dinner,但都有好多選擇。我地一共點了以下食物: 1) 三文魚菠菜千層麵味道唔錯2) 燒雞、南瓜意大利飯燒雞好味道,南瓜汁好正3) 蜜糖BBQ汁烤排骨估唔到都有兩大塊,烤得好好味,果汁好惹味,一致讚賞4) 至尊夏威夷pizza細細地,好味道,皮夠脆對於四個女仔而言,份量剛好。是晚特別為其中一位朋友慶祝生日,所以我特地預先跑到餐廳選了一件藍苺芝士切餅,餐廳還特地幫我在餅上放上燭(如圖),成功為朋友送上驚喜。幸好朋友也頗喜歡藍苺芝士餅,味道不錯。因為我都是臨時想起來這兒吃飯,所以沒有時間預訂蛋糕呀,如果大家想訂迷你小蛋糕以慶祝生日,要記住一天前預訂呀! 我唯一不滿的地方是: 於訂位時,侍應曾千叮萬囑是晚全場不吸煙,對於非吸煙的我,當然高興。可惜吃完飯,當大家閒聊時,竟然有兩男女在吸煙,雖然他們已調位,可惜,由於餐廳不算很大,空氣不流通,導致全場很焗,所以我們只好埋單走人。希望下次餐廳可以執行諾言呢!
我地一共點了以下食物:
1) 三文魚菠菜千層麵
味道唔錯
2) 燒雞、南瓜意大利飯
燒雞好味道,南瓜汁好正
3) 蜜糖BBQ汁烤排骨
估唔到都有兩大塊,烤得好好味,果汁好惹味,一致讚賞
4) 至尊夏威夷pizza
細細地,好味道,皮夠脆