2022-07-24
突然今晚好想食buffet,估唔星期六晚都即book即有,仲有全單7折,時段係第二輪8:30至10:30。首先第一樣野夾係龍蝦,龍蝦略為乾身、無乜龍蝦味,但都算啖啖肉。刺身就好一般,三文魚切到好細片,只係未切到成粒狀,唔似酒店級。至於帶子就好新鮮,我平時唔「好」帶子都食左好多。全場麪包蟹只得兩個蟹蓋,其餘都係手腳。好彩俾我夾到蟹蓋,個蟹蓋爆多膏,好好食。長腳蟹好食唔䶢,但可能因為食8:30時段,第一輪已經剩返唔多,仲要係瘦猛猛,等到9:15 d staff先補返一輪,但好快已經俾人夾左一半。熟食方面,煙肉焗蠔,膠味加少少苦味,食左一隻就要放棄。咖哩雞偏辣,但個咖哩汁真心好食,至於咖哩羊個汁就唔係好啱我胃口。個避風塘炒蟹優點就係啖啖肉,但係當然係銅X灣嘅好食好多啦。令我好suprise嘅係鵝肝,真係好好好好食,外脆內軟,勁厚身,但等左成個鐘先有。因為太好食,所以encore左。甜品方面,中規中矩,有十多款cake,最好食係朱古力moss同焗布甸,仲有芒果糯米同豆腐花,不過太飽冇試到。Last,枱與枱之間嘅距離唔算好spacious,但因為哩個時段唔多人食(一半full),所以都ok,又唔
Last,枱與枱之間嘅距離唔算好spacious,但因為哩個時段唔多人食(一半full),所以都ok,又唔會嘈,傾到計嘅。
總結下,食物首推鵝肝,其次係長腳蟹。劣食首推焗蠔,其次係三文魚刺身。
全單二人$1288,ok啦⋯⋯😁😁😁