2017-04-04
星期六又黎元朗食好西今日好想食放題,於是揀左新開既放題餐廳「千賀」餐廳主打磯燒一個價錢任食午市好抵食,而且沒有夜晚咁逼飲品 甜品及少量小食都是自助式的主食就交紙俾店員主打海鮮!大大隻既蝦可以無限添加,仲有專業店員為我們燒放題也做到咁好服務,真係唔簡單蝦既size跟筷子一樣長店員細心地為我地燒海鮮,不用加任何調味料食到海鮮既鮮味呢種服務式既餐廳一般都係貴價無番1000蚊都唔得!估唔到依家放題價錢,都可以享受到我們另外叫左芝士蠔同菇菌好味!菇類略嫌太咸,可能是加了salt butter!芝士蠔就大大隻,用料足甲羅燒都唔錯!雖然每次食都感到邪惡但美食當前,點可以唔食再加個蔬菜盤最愛依然係燒波羅好甜好juicy! 另外一個必叫既係日本蕃薯仔,甜甜地,淋淋地,好味道而個蛋燒熟左後都好味,好滑第一次以咁既方式去食蛋!加上芝士!簡直係垂涎欲滴我叫左d熟食關東煮一份關東煮唔野少,有香菇、福袋年糕、芋絲,仲有三大塊羅卜食完飽飽地壽司方面,叫左大路既野!最愛火灸蟹棒加上少少芝士去燒,溶係蟹柳上面,好味道!三文魚就麻麻地,有點腥,牛肉就唔錯,幾淋炸物方面,雞軟骨好正好新鮮,熱辣辣!最怕擺到凍哂先拎出黎!又一
今日好想食放題,於是揀左新開既放題餐廳「千賀」
餐廳主打磯燒一個價錢任食
午市好抵食,而且沒有夜晚咁逼
主食就交紙俾店員
好味!菇類略嫌太咸,可能是加了salt butter!
但美食當前,點可以唔食
我叫左d熟食
最愛火灸蟹棒加上少少芝士去燒,溶係蟹柳上面,好味道!
三文魚就麻麻地,有點腥,牛肉就唔錯,幾淋
好新鮮,熱辣辣!最怕擺到凍哂先拎出黎!
又一個必叫既小食!
灑上少量既海鹽更好味
整體黎講,好抵食既一餐