2019-11-07 635 浏览
今日去開石門上堂 落左堂就同朋友試左京瑞廣場入面既麗島小廚 一入去感覺環境幾好 舖位唔太大但每個卡位空間闊落 舖面光猛冇壓逼感 我地二人叫左麻辣雞煲半隻($168),配料好充足 醬汁由好多乾蔥 洋蔥炒起 非常惹味 店員會幫手炒雞煲 好快就有得食 雞件肉質唔錯 好味既五福臨門 ($158)太多手打魚滑選擇既關係,就叫左有哂幾款既五福臨門(墨魚,黑松露墨魚,黑墨魚,鯪魚同蝦滑) 就可以一次過試齊唔同口味,五款各有特色 比較下個人最中意係蝦滑 新鮮 仲好爽口 仲有粒粒既蝦肉 口感超爽 好正呀!另外舖頭推介既黑松露墨魚滑都好特別 松露味唔會搶左墨魚鮮味 夠平衡 調味岩岩好 鯪魚滑處理得幾好 本身少食鯪魚又怕腥既我地都有食哂全部 有鯪魚味之餘唔會覺得腥 另外兩款魚滑都值得一試至尊雪花肥牛(小) ($98)肥牛有番咁上下厚度 唔會切到紙咁薄 雪花分佈平均 偏瘦但淥起泥唔會乾爭爭 食落有牛味 而且肉質嫩滑 好食~響鈴($48)另外見到附近幾枱都叫左碟響鈴 我亦跟住叫左,的確好脆 浸落雞煲既湯底 好入味 唔怪得咁受歡迎藍玫瑰野飲就揀左尼杯有藍蝶 玫瑰同柚子既藍玫瑰 大大杯 漸層好明顯 順便可打個卡 柚
今日去開石門上堂 落左堂就同朋友試左京瑞廣場入面既麗島小廚
一入去感覺環境幾好 舖位唔太大但每個卡位空間闊落

五福臨門 ($158)

至尊雪花肥牛(小) ($98)

響鈴($48)

藍玫瑰
野飲就揀左尼杯有藍蝶 玫瑰同柚子既藍玫瑰 大大杯 漸層好明顯 順便可打個卡 柚子甜度適中

整體麗島小廚食物質數真係幾好 用料新鮮美味 價錢亦算合理 依家做緊星期一至四既晚市優惠7.8折係抵食既 員工服務態度友善 會主動幫手 下次我都要試埋佢個花膠雞煲呀!
2019-11-06