2020-04-03
同呀爸起沙田圍拎完野 起花園城見到有道牆上面勁大個公仔樣 吸引左我地去睇 原來係大越食越南野既餐廳門面設計黎 一於入去食個飯😌個menu都幾多頁下 咁岩見到有頁係套餐 咁就直接揀左個大越風味套餐A 🤣岩曬有選擇困難症既人個套餐包一款小食 可以揀廣寧炸春卷/清沅扎肉蒸粉包 清沅扎肉蒸粉包 味道唔會好膩 上一面有扎肉 蒜片 薑蔥 粉皮夠薄 唔錯呢輪食得多熱氣主食係大越火車頭 話係2人份量 但超有份量 裡面配料都幾多款有生生肉 牛腩片 牛丸 牛筋 牛柏葉 可以揀要湯粉 檬粉 定金邊粉 要左湯粉 每樣餸都有小小 質素都唔錯另外仲包一款灼時蔬 可以起生菜 秋葵 通菜 蘿蔔 裡面4揀1 再揀埋加魚露定馬拉盞 要左個馬拉盞通菜係灼唔係炒 比較健康些小無咁熱氣 跟餐仲叫左杯咸檸七同椰汁冰 我杯椰汁冰 冰夠碎粒椰汁都出兩樣打勻個味幾香甜唔會飲曬都唔會好滯 幾好 晚餐一個兩人餐叫埋兩杯特飲先二百蚊 唔貴