餐厅: 北京樓 (星光行)
资讯:

2004-04-01 19 浏览
星期六嚮度食晚飯;話時話,冇幫襯呢間北京樓都已經有好幾年。今次再o黎,裝修明顯靚o左,門面功夫亦做多o左,睇o下入門口果陣D侍應列晒隊咁講「歡迎你」就可見一斑。我地叫o左個匯豐信用咭特價4人套餐,$600,有海蜇,素鵝,香糟鳳尾蝦,花膠瑤柱羹,北京填鴨(一大隻!),鵝掌飽片,蒸素餃同糖水。因為唔止4個人,另外仲散叫多個嫩雞煨麵,兩籠小籠包,京蔥牛肉配叉子燒餅;埋單承為$1000大元。老實講,呢度D碟頭好細,以呢個價錢,嚮鹿鳴春一定會飽好多。不過若果有外國o黎o既guest,小妹都會suggest同佢o黎呢度,原因有二:(1) 呢度serve乞兒雞會俾客人拿起個錘卜第一錘落隻雞度,侍應仲會幫客人映即映即有相片添!睇到個鬼婆玩得非常高興,似乎呢D「橋」嚮遊客心目中的確幾受落。(2) 一到8點半就有拉麵表演。至於service,當晚雖然全場爆滿,不過service依然唔錯。其實呢度D野都算好妹;烤鴨鮮嫩,個香糟鳳尾蝦亦整得非常唔錯!若果碟頭大D就當然最好啦,不過若果下次有guest都或者會考慮o黎呢度。
(2) 一到8點半就有拉麵表演。