2018-04-10
今晚男友生日,去左呢間有情調些既餐廳,平時路過都對佢好奇入面係點,今次一於入去睇下。環境同平時既旺角好唔同,比想像中大。個士兵幾特別。黎到叫個飲品慶祝下先!我叫左個英國手工啤,士多啤梨味。顏色幾鮮豔,紅紅地,飲落甜甜地,士多啤梨味都幾出,幾岩女仔飲,飲落唔覺飲緊酒。男友叫左杯mock tail, 無酒精飲料,apple yogurt. 都幾好飲喎,青蘋果味好fresh 同個乳酪好夾。唔覺意飲左男友果杯😝主菜黎了!呢個係意式茄醬素菜意大利飯呢個飯好多料!有豆有蕃茄,酸酸味味,好開胃,如果中意食素既人一定岩食,感覺唔油膩,但我們覺得飯再d會好d。另一道菜叫左個西班牙黑毛豬。個豬都幾厚肉地,煎得幾香,面有少少煎完既烘,肉地都軟身。不過就煎得有少少唔均勻,有些位林啲,有些位就乾左少少。佢既配菜反而幾好食,尤其個菇,煎得幾香。之後叫左個甜品,呢個睇餐牌已好想試下😍鐵板冰火雪糕朱古力軟餅黎到個鐵板真係好熱,好有鑊氣!店員倒d朱古力醬落去,感覺好像食鐵板牛排咁,沙沙聲。面上配個曲奇雪糕,個心太軟焗得岩岩好,面有少少脆,入面流d濃濃既朱古力岀來,夾埋一齊一點都唔會太甜,好食!可能我們當日早食,差不多食
環境同平時既旺角好唔同,比想像中大。個士兵幾特別。
黎到叫個飲品慶祝下先!
我叫左個英國手工啤,士多啤梨味。
男友叫左杯mock tail, 無酒精飲料,
主菜黎了!
呢個係意式茄醬素菜意大利飯
另一道菜叫左個西班牙黑毛豬。
個豬都幾厚肉地,煎得幾香,面有少少煎完既烘,肉地都軟身。
可能我們當日早食,差不多食完先開放有live band,下次8點左右食就岩岩好邊係咁有mood既餐廳食邊聽歌