2020-11-14 677 浏览
🥢旺角新店 新蒲崗開到旺角❗️$30高質海南雞飯🥢之前慕名去食新蒲江一間隱世抵食的海南雞飯,一直念念不忘他們家的超香飯底同滑滑無骨雞,今日終於都等到佢地在旺角開分店了,旺角的朋友真的有口福了🥢餐廳為了專注做好出品,所以只有四樣野賣,無骨海南雞飯,無骨豬手飯,青木瓜沙律,芒果糯米飯,價錢仲要同新蒲崗一樣超級抵食🥢正宗水門海南雞飯 $30難以相信在旺角都可以以同樣價錢食到無骨海南雞飯,雞件啖啖肉,雞肉滑滑的,雞皮散發住油脂的香氣,必點特製泰式青醬酸酸辣辣味道很開胃惹味,雞飯散發出陣陣香料味,帶少少香茅清香,飯粒夠曬爽口,個人覺得係最岩我口味的海南雞飯🥢泰式軟棉棉豬手飯 $30豬手同樣是無骨的,最鐘意食啖啖肉,肥瘦適中滷水味很香,同樣配香料味強的黃飯一樣咁夾🥢青木瓜沙律 $12青爽的青木瓜絲酸酸辣辣帶甜味,很開胃,細細一碗岩曬一個人食🥢芒果糯米飯 $18重點必食抵食芒果糯米飯,熱辣辣的紫米加軟腍煙韌,椰汁甜甜的,芒果好甜無渣,用上靚芒果這碗甜品絕對係超值🥢真心羨慕旺角返工的朋友,終於可以有間咁抵食又好食的水門雞飯,而且價錢平,可以慳唔少錢,份量剛剛好食完飯再
🥢旺角新店 新蒲崗開到旺角❗️$30高質海南雞飯

🥢正宗水門海南雞飯 $30

🥢泰式軟棉棉豬手飯 $30

🥢青木瓜沙律 $12
青爽的青木瓜絲酸酸辣辣帶甜味,很開胃,細細一碗岩曬一個人食

🥢芒果糯米飯 $18

🥢真心羨慕旺角返工的朋友,終於可以有間咁抵食又好食的水門雞飯,而且價錢平,可以慳唔少錢,份量剛剛好食完飯再食返個芒果糯米飯,感覺超級滿足

曼谷水門海南雞飯(女人街Delí2 食廈地下)

地址: 旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈地下M號舖