旺角新开左间小店,以巨型日系烤蛋糕🍰同大阪烧为题。位于广华医院附近的仁安大厦入面,用了简约木系🪵做主调,有种和风🇯🇵的感觉。座位以活动式的二人枱,方便按大家的人数而安排,非常弹性!大门外贴有店铺两大特色菜色,日系烤蛋糕同大阪烧,每款菜式都有几款口味提供,见到大部分都用上丸久小山园的茶粉🍵为主。最后我嗌左每样一份,结果大份都差d食唔晒。🙈🙈 ⦁大阪烧大阪烧系列口味众多,包括蚬🐚、虾🦐、章鱼🐙、带子。拣左章鱼的我就系贪佢有咬口,上菜先发现佢地份量都几大,加上切到章鱼大大粒,正当我胆心之际,原来佢地都好易咬开!推介推介👍🏻 ⦁日系烤蛋糕蛋糕口味都有好多,包括意大利可可榛子酱🍫、北海道滨乙女芝麻酱、丸久小山园焙茶酱、丸久小山园抹茶酱。本身想嗌朱古力榛子,点知卖晒!我就拣左佢地signature的焙茶口味,上茶时见到蛋糕都几大个,茶味浓浓郁,味道会有茶的甘味。 ⦁抹茶豆乳⦁西柚乌龙茶两款饮品都好特别,个人比较喜欢豆乳系列,饮落顺滑,带有淡淡茶香。同埋用黎打卡真系好靓! 如果净食蛋糕的话,二人份岩岩好。但好似我咁食埋大阪烧,个人觉得份量就有点多,建议嗌多一两个朋友share食。✨顺带一提,烤

⦁大阪烧

⦁日系烤蛋糕

⦁抹茶豆乳
⦁西柚乌龙茶

如果净食蛋糕的话,二人份岩岩好。但好似我咁食埋大阪烧,个人觉得份量就有点多,建议嗌多一两个朋友share食。✨顺带一提,烤蛋糕需时20分钟,建议早少少嗌定‼️

抹茶豆乳
2023-09-09