🍣旺角 親民價錢嘆師傅即席面前製作手握壽司刺身 壽司最平$9 有交易🍣成日經過旺角有間壽司店都好多人幫襯,出面就咁望入去會見到師傅密密手咁製作壽司,心諗以為肯定好貴,睇睇餐牌好多壽司都只係$9 起,好似CP 值都幾高,今次特別去咗試吓🍣入到去咁啱有位可以坐師傅面前,睇住整壽司,感覺平民價錢可以嘆到Omakase 享受,不過計我話鐘意自己鐘意食咩自話是,呢到落單就係用QR Code ,落單後好快有得食非常方便🍣食壽司對我來講豉油同wasabi係好重要的一環,呢間的壽司的豉油係比較淡口帶鰹魚汁味道,用上點壽司魚生增加魚的鮮味,wasabi 雖然唔係生嗰隻,相信有好多香港人更鐘意呢款wasabi 的感覺🍣壽司大小剛剛好,一口一粒而且落重配料比例剛剛好,而壽司飯的溫度食落好舒服,而且調味感覺唔錯,夾起唔會鬆散,鐘意呢種入口柔軟嘅feel🍣因為個人好鐘意食軍艦壽司,上檯時紫菜仲係好挺身,而入面滿滿的餡料,最推薦食日本海膽,多層的海膽口感棉密非常甘甜,另外飛魚子同埋芥辣八爪魚,,北寄貝同埋玉子蟹柳,都只係$9 件,瘋狂食都唔會覺得肉痛🍣另外必點嘅壽司就係左口魚邊,一夾起油份非常之充足,好有光澤而且

🍣另外必點嘅壽司就係左口魚邊,一夾起油份非常之充足,好有光澤而且入口即溶,魚香係口入面化開,師傅係面前即席炙燒已經非常香,鐘意左口魚邊壽司嘅話一定要嗌多幾件

🍣另外少少哋嗌咗兩款刺身試吓,一個係「珍寶牡丹蝦刺身」,肉質非常之爽彈同埋鮮甜,蝦身都幾大隻厚肉,最緊要價錢唔貴, 當日仲見到喺日本最鍾意食嘅「厚切金目鯛刺身」鯛魚本身係成條紅色好靚,仲好好食入口好似鯛魚咁會有啲爽口嘅感覺,但油脂感強好多所以一見到有呢一款魚都一定要試吓

🍣以下是參考價錢(每件計):

🍣 日式炸雞軟骨$48
🍣 海帶麵豉湯$15
🍣 綠茶可樂$20
🍣 富士山柚子汽水$25

🍣總括嚟講發現到呢一間唔錯的壽司店,可以平食又得食好嘢又得,平民價錢可以欣賞師傅即席面前整壽司已經值回票價,而且壽司質素來講真係唔錯,最平 $9 已經食到我鐘意食的壽司已經非常滿足,喺我個check list 入面又多一間可以幫襯的壽司