2023-02-25
ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ 想搵環境同食物質素都同樣具備既西餐或者多國菜,係香港的確係花多眼亂。但又係唔係真係每一間既質素都有保證?咁又未必今日中午黎到Y Dining,都係抱住一試既心態,但係估唔到佢完全超出預期。Y Dining提供Lunch Combo,每份價錢都相對合理,款式種類多,可以因應自己當時想食黎選擇。今次我地就叫左兩份Lunch Combo🌼 第一份叫左周打蜆湯(+$20)豆腐魚餅主食叫左份香辣欖油蜆肉意大利麵 🍝$128飲品係玫瑰蘋果冰茶(+$20)🌼 另一份叫左是日餐湯 - 洋蔥湯炸蠔卡邦尼意大利麵配日本溫泉蛋🥚$98飲品配櫻花荔枝冰茶(+$20)周打蜆湯既忌廉絕對唔係用一般罐頭忌廉,飲一啖已經有分顯分別😁佢地既忌廉湯係更綿更滑,蜆肉都係用新鮮蜆肉,鮮甜到令成個湯都有一種蜆既鮮味係度👍🏻洋蔥湯🧅係我近期飲過最濃味既洋蔥湯,但係又唔會太鹹,非常好味道👏🏻兩款意大利麵既麵條都處理得好好,咬落仲有少少硬度,唔會過熟都唔會太生☺️有時候係香港食西餐或者多國菜,連食到合格既意粉都唔係咁易😅Y Dining既意粉就肯定係合格以上再講佢既汁都係做得唔錯😊蜆肉意粉既汁帶點香辣
ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ
但又係唔係真係每一間既質素都有保證?
咁又未必
今次我地就叫左兩份Lunch Combo
🌼 第一份叫左周打蜆湯(+$20)
豆腐魚餅
主食叫左份香辣欖油蜆肉意大利麵 🍝$128
飲品係玫瑰蘋果冰茶(+$20)
🌼 另一份叫左是日餐湯 - 洋蔥湯
炸蠔
卡邦尼意大利麵配日本溫泉蛋🥚$98
飲品配櫻花荔枝冰茶(+$20)
周打蜆湯既忌廉絕對唔係用一般罐頭忌廉,
飲一啖已經有分顯分別😁
洋蔥湯🧅係我近期飲過最濃味既洋蔥湯,
但係又唔會太鹹,非常好味道👏🏻
兩款意大利麵既麵條都處理得好好,
咬落仲有少少硬度,唔會過熟都唔會太生☺️
有時候係香港食西餐或者多國菜,
連食到合格既意粉都唔係咁易😅
Y Dining既意粉就肯定係合格以上
再講佢既汁都係做得唔錯😊
蜆肉意粉既汁帶點香辣❤️,
配合大大隻既蜆肉既味道係非常夾😋
味道香得黎都好吸引到食慾。
卡邦尼既味道都好好,日本溫泉蛋都好香
蛋汁同芝士配合得好好,麵條沾滿左佢地帶入口既時候就好自然咁吸入😌
我地仲叫左佢地既Tiramisu
酒味重得黎夠香,混合得啱啱好
每種味道都得到平衡,唔會搶味
值得一讚呀😗
🌈服務