2021-12-08
令和鍋物酒場🏮🍲|旺角 手作壽喜燒 濃郁美味 A4黑毛和牛 |😍今次係第二次黎尼間食,餐廳環境好有氣氛,好似日本居酒屋咁,周圍都有燈籠。佢地既菜式好豐富,有小食,前菜,炸物,鍋物,燒物甜品同酒類。總有一款適合你。😋上次我地食完壽喜燒,真係都幾難忘,今次我地就唸住食多次,回憶下個日既味道。我地今次仲叫左小食同火鍋料,即刻同大家介紹下~🍲手作壽喜燒 配日本A4和牛 野菜豆腐盤 $398✨再追加100g A4和牛 $128😋今次我地突然叫左尼個壽喜燒,做法非常簡單,仲有影片可以跟住學,真係食得又玩得。首先加熱鍋,再用牛脂粒煎出牛脂,有適合既熱力之後,放一大片和牛,煎一陣,再落適當既壽喜燒汁,再將佢反轉再煎,點上濃厚既蛋汁,熱辣辣放入口,係幸福既味道,濃厚既醬油,配上蛋液既溫柔順滑,美妙之味道~😳😳😳和牛超級嫩滑,幾乎唔洗點咬,超大一塊,極度滿足。我地仲忍唔住追加左一份牛🙈超邪惡😳🙈跟餐仲有好大份量既菜🥬,洋蔥,豆腐同菇,夠曬營養。係食完牛之後就可以叫店員幫手加湯,佢會連用剩既壽喜燒汁倒埋落去,變成壽喜燒湯底,咁就可以用黎打邊爐。我地就加配左幾樣火鍋配料。🍜稻庭烏冬 +$28烏冬好快就熟,佢吸
|旺角 手作壽喜燒 濃郁美味 A4黑毛和牛 |
🍲手作壽喜燒 配日本A4和牛 野菜豆腐盤 $398
✨再追加100g A4和牛 $128
🍜稻庭烏冬 +$28
烏冬好快就熟,佢吸曬d壽喜燒汁,非常好味道,又夠煙韌!
🐣芝士流心雞肉丸 +$38
尼個都好有驚喜,雞肉丸好有鮮味,芝士流心好柔和,同壽喜燒都好夾
🫓日本年糕福袋 免費
like 社交平台 就會送一個年糕福袋,外面既腐皮吸曬壽喜燒既醬汁,而年糕煮到好軟,香甜軟糯~
🍚蟹膏飯 +$18
除左有蟹膏,仲有飯素,撈埋食就好惹味,但如果蟹膏同飯素再多d就好啦,咁樣就會更加滿足~
🐣明太子免治雞肉棒 $28
免治雞肉棒口感好豐富,仲要燒得啱啱好,上面仲有明太子醬,中意食明太子既朋友仔就要試下啦,不過如果有蛋黃可以點,就更加好,因為免治雞肉棒通常都會跟蛋黃。
🍹青蘋果梳打 $28
青蘋果梳打好大杯,好清新,配上壽喜燒食,好解膩
🥃白桃梅酒 $78
梅子配上白桃既味道好夾。好有水果香味,好清甜,女仔一定都飲到。梅酒味道都好易接受,杯入面仲有一大粒圓形既冰,可以慢慢融化,唔會太稀釋左白桃梅酒既味道。好推介!
🍰柚子芝士蛋糕 $32
清新得黎又有芝士味!唔會好膩
📍 令和鍋物酒場 (旺角)
旺角彌敦道613號飛達商業中心1樓