2022-05-24
早排見到Social Media有人介紹呢碗鋪滿晒肉嘅拉麵真係覺得好震撼而到訪!以豚骨湯底嘅【肉愛食者拉麵】盛惠$120;配料:包括3倍份量嘅叉燒,仲有切粒粒嘅叉燒粒,味筍,同味付雞蛋。另一碗麵我就揀咗【特選拉麵】$135;而入面配料則有1.5倍叉燒,燒過嘅豬腩肉,紫菜,味筍,同味付雞蛋。湯底亦有得選擇1)豚骨濃湯 同埋 2)豚骨清湯(醬油味/鹽味)一心以為呢到嘅麵係超巨大同埋似大胃王嘅份量所以我3點幾嚟食之前乜都唔敢食,但食完又覺得都好輕鬆KO,而且碗麵唔似拎嚟打卡一流,啲配料都幾好食!特別欣賞個個呈現橙黃色嘅蛋黃同埋脆口味筍;我選擇嘅【特選拉麵】係以豚骨清湯(醬油味)做湯底,食完唔會覺得好滯,驚喜位係個豬腩片唔油又唔會乾~ 而另一碗【肉愛食者拉麵】係以豚骨濃湯做湯底;啱晒重口味人士,啲肉鋪滿晒成個碗,超級IGABLE由於呢兩個麵都唔係心目中咁難KO,所以我仲叫埋小食【牛肉可樂餅】同【墨魚】,個可樂餅係期間限定,即叫即炸。 味道同我响日本食到嘅味道係一樣! 大滿足~佐敦店📍文英街6號地舖📍旺角店豉油街74號地舖
佐敦店
📍文英街6號地舖