2023-05-14
有次搭小巴經過旺角東站附近見到有間新開既燒肉店,門口個招牌幾有日本燒肉店既感覺,琴日去開旺角就諗住入去試下~🫧ᵕ̈ 牛小排𝐱封門柳套餐(𝟐𝟎𝟎𝐠) $𝟏𝟑𝟖 +$𝟖(轉紫菜飯)🫧ᵕ̈ 黑松露蒜蓉味牛舌套餐(𝟑𝟎𝟎𝐠) $𝟏𝟎𝟖 +$𝟖(轉紫菜飯)🫧ᵕ̈ 半殼帆立貝兩隻 $𝟑𝟖🫧ᵕ̈ 豬頸肉(𝟏𝟎𝟎𝐠) $𝟏𝟖🫧ᵕ̈ 原味波子汽水 $𝟏𝟓一句總結就係如果下次我喺旺角一個人想食野,我應該都會再黎呢度食佢個牛舌燒肉𝐬𝐞𝐭同追加帆立貝・◡・ 首先佢地既性價比好高,呢兩個𝐬𝐞𝐭都係$𝟏𝟎𝟎幾蚊已經包咗個前菜、湯同飯~ 我地就加錢轉咗紫菜飯,落埋佢地個燒肉汁同牛骨汁,除咗紫菜既份量少啲之外,個味好似牛角飯𝐡𝐚𝐡𝐚唔錯唔錯*⸜( •ᴗ• )⸝* 牛小排同封門柳𝟐𝟎𝟎𝐠既份量都唔少,牛舌就更加大碟,我地揀咗黑松露蒜蓉味𝐯𝐞𝐫𝐬𝐢𝐨𝐧,因為係薄切,所以每邊燒一陣已經食得,牛舌幾軟嫩唔會覺得韌,黑松露味就淡啲,入口主要係蒜蓉味比較突出,配埋紫菜飯一齊食好滿足我地見有得叫帆立貝,就追加咗一份,估唔到呢個最有驚喜!! 一上枱已經好𝐬𝐮𝐫𝐩𝐫𝐢𝐬𝐞𝐝因為冇估到x會係咁大隻,燒熟咗
🫧ᵕ̈ 牛小排𝐱封門柳套餐(𝟐𝟎𝟎𝐠) $𝟏𝟑𝟖
+$𝟖(轉紫菜飯)
🫧ᵕ̈ 黑松露蒜蓉味牛舌套餐(𝟑𝟎𝟎𝐠) $𝟏𝟎𝟖
+$𝟖(轉紫菜飯)
🫧ᵕ̈ 半殼帆立貝兩隻 $𝟑𝟖
🫧ᵕ̈ 豬頸肉(𝟏𝟎𝟎𝐠) $𝟏𝟖
🫧ᵕ̈ 原味波子汽水 $𝟏𝟓
我地見有得叫帆立貝,就追加咗一份,估唔到呢個最有驚喜!! 一上枱已經好𝐬𝐮𝐫𝐩𝐫𝐢𝐬𝐞𝐝因為冇估到x會係咁大隻,燒熟咗之後都冇點縮水,食落都好新鮮,我地仲自己加咗啲牛舌上面既松露蒜蓉醬落去一齊燒,變咗蒜蓉帶子,幾好味喔ʕっ˘ڡ˘ςʔ
最後我地加多咗份𝟏𝟎𝟎𝐠既豬頸肉,本身已經醃好咗,食落都爽彈,燒到微焦幾香口!! 𝐩.𝐬.呢度有得飲波子汽水,好多年冇飲過喇,雖然大咗覺得佢偏甜𝐡𝐚𝐡𝐚𝐚( •̀ ω •́ )