2021-11-19
今次黎到呢間旺角好受歡迎既樓上cafe~~幾年前黎食過一次,果陣已經覺得唔錯😋😋見最近佢地換左新menu,就約埋朋友黎試下啦!!🍖慢煮甜酒燴和牛面頰 $188✨和牛面頰經慢煮後變得十分軟腍~~輕輕一切已可切開,肉質好嫩滑,好有牛味!!底部仲有薯蓉,牛油味好重,好好食❤️❤️🦐西班牙海鮮飯 $178✨海鮮份量好多,例如有大蝦、青口、蜆、帶子等,好新鮮!!飯粒口感適中,粒粒分明~~配上酸酸甜甜既蕃茄汁,又幾開胃🤤🤤🍨Chiba Special Dessert $68✨最後要試埋佢地既special dessert~~賣相幾靚!面頭有雪糕同棉花糖,底部係蕃薯條😋😋蕃薯條炸到好脆身,外脆內軟好香甜!!棉花糖有輕輕燒過,口感入口即溶!整體配搭好match❤️❤️飲品方面,我地揀左熱情果接骨木花茶($56)同曲奇朱古力奶昔($68)~~熱情果接骨木花茶用花樽裝住,外型特別!茶味好濃,帶淡淡既熱情果香,幾清新🌿🌿曲奇朱古力奶昔賣相吸引!面頭有爆谷同oreo碎做裝飾~飲落好香朱古力味,甜甜地幾好飲👍🏻👍🏻
幾年前黎食過一次,果陣已經覺得唔錯😋😋
見最近佢地換左新menu,就約埋朋友黎試下啦!!
🍖慢煮甜酒燴和牛面頰 $188✨
和牛面頰經慢煮後變得十分軟腍~~
輕輕一切已可切開,肉質好嫩滑,好有牛味!!
底部仲有薯蓉,牛油味好重,好好食❤️❤️
🦐西班牙海鮮飯 $178✨
海鮮份量好多,例如有大蝦、青口、蜆、帶子等,好新鮮!!
飯粒口感適中,粒粒分明~~
配上酸酸甜甜既蕃茄汁,又幾開胃🤤🤤
🍨Chiba Special Dessert $68✨
最後要試埋佢地既special dessert~~
賣相幾靚!面頭有雪糕同棉花糖,底部係蕃薯條😋😋
蕃薯條炸到好脆身,外脆內軟好香甜!!