2021-12-07 68 浏览
🍵八屋(旺角)等位:🧍🏻‍♀️🧍🏻‍♀️/5 (我地大概晏晝3點到,店員話要等六台🤔會mark低電話唔使留系現場,可以行住個靚街甘等😌本身霖住起碼要等成個鐘頭,點知最後半個鐘就有得入座,但要留意有位后只會預留15分鐘🙊所以唔好行太遠啵)環境:🍴🍴🍴🍴/5(又一打卡靚景🙆🏻全場大概8-10台左右,雖然個場唔大但唔算好逼,裝修完全系bar feel,但佢真身係間cafe黎噶🙈極度推介吧檯或者靠窗位,哇d光正到啊🤤)Lam脷:😋😋😋😋/5(唔止裝修靚,d野食無差😌)飽肚:🤰🏼🤰🏼🤰🏼🤰🏼/5(兩個人叫左一杯野飲一份意粉加個甜品(P.S.依餐係我地嘅下午茶🤣)最後拖住個肚仔走)價錢:💸💸/5(三樣野總共$234🙆🏻點完野會需要俾左錢先)宇治抹茶紅豆拿鐵($58)燈燈登凳‼️就係依杯甘上鏡嘅拿鐵深深吸引住我個漸層超級靚襯埋隻杯有少少似富士山甘🤩但佢絕對唔係虛有其表噶☝🏻抹茶味唔算太濃d紅豆超級綿密成杯野嘅甜都主要來自個紅豆甜度對於我依個飲野長期少甜嘅人黎講岩岩好😋和風拿坡里意粉($88)入口會係少少偏酸feel但係都算好入口🙈d意粉亦岩岩好唔會話太軟or太硬莓莓法式西多士($88)罪惡之源🤭d多士好軟
🍵八屋(旺角)

等位:🧍🏻‍♀️🧍🏻‍♀️/5
環境:🍴🍴🍴🍴/5
Lam脷:😋😋😋😋/5
(唔止裝修靚,d野食無差😌)
飽肚:🤰🏼🤰🏼🤰🏼🤰🏼/5
價錢:💸💸/5
(三樣野總共$234🙆🏻點完野會需要俾左錢先)

宇治抹茶紅豆拿鐵($58)
燈燈登凳‼️
抹茶味唔算太濃
d紅豆超級綿密
成杯野嘅甜都主要來自個紅豆
甜度對於我依個飲野長期少甜嘅人黎講岩岩好😋

和風拿坡里意粉($88)
入口會係少少偏酸feel
但係都算好入口🙈
d意粉亦岩岩好唔會話太軟or太硬

莓莓法式西多士($88)
罪惡之源🤭
d多士好軟熟但唔算淋油