2021-06-26
之前睇雜誌見到有雞翼放題,原來而家Wingman都開咗喺旺角,今晚專程嚟試吓。呢度嘅雞翼放題有三款可以揀,最平三款口味$128已經有交易,10款口味只需$178,19款口味$250。除了放題外,亦有單點,或漢堡包可以選擇。不過嚟得呢度當然要挑戰一下自己可以食到幾多隻雞翼。我哋今日點左10款口味,套餐已經包任飲啤酒,汽水,和檸檬茶。90分鐘任食,每一隻味有四隻雞翼,每次可以點五款味。我哋第一round先食咗頭五隻味,分別有黑椒檸檬,蒙古燒烤味,泰式甜辣醬,紐奧良香粉,黑芝麻海鮮蜂蜜。每隻雞翼火候焗得恰到好處,鋪上滿滿嘅調味粉,各有特色。黑椒檸檬,上面鋪上檸檬酸粉,酸味非常突出,刺激味蕾。蒙古燒烤味和紐奧良香粉,兩者燒得非常,香口,味道相若,帶有燒烤香味,蒙古燒烤多了一份孜然嘅味道。泰式甜辣醬,鋪滿大量炸蒜,甜甜辣辣,香氣四溢。黑芝麻海鮮蜂蜜,雞翼嘅表面比較濕潤,甜甜地濕濕地,好開胃,一次過可以食幾隻。食完第一round 已經有7成飽,第二round 試埋其餘五隻味,有水牛城醬,死神醬,BBQ 咖啡香味,巴馬臣芝士蒜蓉味和田園風味。咖啡味幾特別,有若隱若現嘅咖啡香氣,巴馬臣芝士蒜蓉味非常惹
泰式甜辣醬,鋪滿大量炸蒜,甜甜辣辣,香氣四溢。
水牛城雞翼紅卜卜,睇落好似幾辣,所以留返佢同死神醬最後先食,不過前者原來唔算太辣,偏酸嘅味道中和了辣味,唔食得辣嘅朋友都覺得容易入口。
最後encore多六隻雞翼,兩個人一共食咗46隻雞翼,下次可以挑戰埋19款味道。