🍔食物質素:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻💵價錢性價:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻   📸打卡指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻🪑環境衛生: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻🤵🏻店員服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻fai.lok.mode今次又為大家發掘一間隱世餐廳一開𨋢就係八屋餐廳,餐廳地方唔算大,大約得10張枱,但每個位置都佈置得好有心思,特別係吧枱位置,又大又光好搶眼,打卡一流,用wide鏡影一定好震撼。依間餐廳唔只可以打卡,食物仲好好食,就算唔食飯,夜晚黎飲野都係唔錯選擇。Mentaiko Spaghetti  ( $118 ) 👍🏻明太子意大利麵 (日式醬油)意大利麵特意配上大量黑魚籽,口感好正,黑色魚籽加埋鴻喜菇同芝士粉做點綴視覺感覺令到個麵都特別高級,必選食物。Tuna Spinach Pasta W/Lemon Sauce  ( $88 )吞拿魚菠菜意大利麵配檸檬汁吞拿魚同菠菜食落唔係好夾,意大利麵加檸檬以為會好fresh同好開胃,但好似唔係個種感覺,味道唔難食,但依種口味唔係個個人鍾意,fai.lok下次會選擇返啲大路野。如果下次黎應該會揀"海膽醬大蝦意大利麵"我見隔離枱食好吸引,見佢海膽份量真係好少,但有附上一兜海膽醬汁,而
🍔食物質素:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻💵價錢性價:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
🤵🏻店員服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

fai.lok.mode今次又為大家發掘一間隱世餐廳
一開𨋢就係八屋餐廳,
餐廳地方唔算大,大約得10張枱,
但每個位置都佈置得好有心思,
特別係吧枱位置,又大又光好搶眼,打卡一流,
用wide鏡影一定好震撼。
依間餐廳唔只可以打卡,食物仲好好食,
就算唔食飯,夜晚黎飲野都係唔錯選擇。

明太子意大利麵 (日式醬油)
Mentaiko Spaghetti - 明太子意大利麵 (日式醬油)
意大利麵特意配上大量黑魚籽,口感好正,
黑色魚籽加埋鴻喜菇同芝士粉做點綴
視覺感覺令到個麵都特別高級,必選食物。

吞拿魚菠菜意大利麵配檸檬汁
Tuna Spinach Pasta W/Lemon Sauce - 吞拿魚菠菜意大利麵配檸檬汁
吞拿魚同菠菜食落唔係好夾,
意大利麵加檸檬以為會好fresh同好開胃,
但好似唔係個種感覺,
味道唔難食,但依種口味唔係個個人鍾意,
fai.lok下次會選擇返啲大路野。

如果下次黎應該會揀"海膽醬大蝦意大利麵"
我見隔離枱食好吸引,
見佢海膽份量真係好少,但有附上一兜海膽醬汁,
而且仲有三隻大大隻的大蝦。

Hachiko Chicken Combo  ( $98 )
八屋三重雞拼 (唐揚雞,水牛城雞翼,柚子蜜雞)
Hachiko Chicken Combo -八屋三重雞拼 (唐揚雞,水牛城雞翼,柚子蜜雞)
三款雞配藍芝士醬都好好味,
水牛城雞翼香脆惹味,
唐揚雞就外脆內軟,
柚子蜜雞槌炸漿粉有啲,
但柚子蜜填補到個過失,甜甜地好正。

Tiramisu Latte (hot) ( $58 )
宇治抹茶提拉米蘇拿鐵 (熱)
Tiramisu Latte (hot) - 宇治抹茶提拉米蘇拿鐵 (熱)
面層加上厚厚奶蓋,夠晒creamy,
仲撒左大量抹茶粉,所以好重抹茶味,
最後放上Lady Finger,又靚又好飲。
記得將Lady Finger浸入拿鐵,浸軟左就好好食。
八屋的抹茶仲係JAS有機認證,
抹茶回甘得黎又唔澀。

明太子意大利麵 (日式醬油),吞拿魚菠菜意大利麵配檸檬汁,八屋三重雞拼
明太子意大利麵 (日式醬油), 吞拿魚菠菜意大利麵配檸檬汁
2021-09-17