2023-03-09
平時都好小會食墨西哥菜,上網見到mobin 又好似幾得意咁喎🤪咁就約埋朋友仔去先!🥰Mobin 嘅位置一啲都唔顯眼🤣係唐樓嘅1樓嚟😼好彩緣路有指示跟住😚咁就唔怕行錯/揾唔到啦🥰🧊牛油果醬煙鮭魚他他配脆餅杯 $85 8/10個脆餅好特別😚唔係平時咁樣普通嘅一塊塊🤪而係整成一個杯嘅形狀🤙🏻我哋嘅食法就係將個脆餅搣成一塊塊咁✨之後再配牛油果醬同埋啲酸忌廉嚟食🤩牛油果醬入邊仲有非常多嘅煙三文魚🥰配埋脆卜卜嘅脆餅嚟食係絕配😆🧊傳統香脆煙肉、日本蛋、生菜、蕃茄牛肉配酸椰菜 $115 8/10呢一隻同我哋平時食嘅漢堡包係有啲唔同嘅 😼呢一個係採用左墨西哥包,會比平時嗰啲包乾身同埋鬆軟一啲🤪而咁大塊咁靚👀咁吸晴嘅就係芝士薄脆🧀鹹鹹香香咁,超級惹味!👅入邊仲有太陽蛋🍳、酸椰菜🥬同埋煙肉🥓有酸椰菜嘅配搭會會令個包冇咁易就膩😚而煙肉覺得好香口好脆身👍🏻如果個蛋再流心啲就好🤤🧊香烤蘋果焦糖醬甜脆餅 $108 9/10賣相超靚✨ 襯個雪糕未溶即刻打個卡先🤪下面嗰塊墨西哥餅係熱辣辣嘅♨️用墨西哥玉米餅加焦糖而整成😋一次落去勁脆卜卜!😍但係又唔會話好易就快就會淋喎🤭除咗呢塊炊餅之外仲會有啲肉桂蘋果,焗得都幾香👍🏻唔
🧊牛油果醬煙鮭魚他他配脆餅杯 $85 8/10
🧊香烤蘋果焦糖醬甜脆餅 $108 9/10
賣相超靚✨ 襯個雪糕未溶即刻打個卡先🤪下面嗰塊墨西哥餅係熱辣辣嘅♨️用墨西哥玉米餅加焦糖而整成😋一次落去勁脆卜卜!😍但係又唔會話好易就快就會淋喎🤭除咗呢塊炊餅之外仲會有啲肉桂蘋果,焗得都幾香👍🏻唔會話太濕或者太乾🤣最鍾意一啖雪糕一啖脆餅加少少蘋果😼咁嘅配搭就最prefect la✨
🧊 發酵菠蘿氣泡水 $60 9/10
呢款係其中一種嘅Mocktail🍹唔飲得酒嘅朋友仔都可以試吓㗎😚最上面仲配一塊烤過嘅菠蘿🍍Tepache 係呀仲喺墨西哥好流行嘅發酵飲品嚟😼用咗菠蘿、丁香、肉桂、薑糖同埋辣椒發酵處理而整成嘅🤤飲落去都會覺得好fresh好解渴👅
🧊 Mocha (Ice) $55 8.5/10
好有層次感✨幾靚啵!上面嗰啲係朱古力🍫嘅糖漿咖啡唔太甜唔太苦👍🏻都唔會比朱古力味搶左咖啡味🤣balance得幾好😋整體嚟講都唔錯㗎!🥰
人均消費💵: $200
性格比: 8/10
好食程度😋:8.5/10
回頭指數💓:8.5/10
📍Mobin (旺角)
旺角洗衣街37號1樓