2021-04-19
旺角超抵食泰國菜🇹🇭泰廚泰國菜館❣️係花園街行咗兩個圈消化晒啲嘢食😆又係時候再開餐喇😍😍喺門口見到佢哋餐牌寫住一蚊任揀俾佢吸引咗入嚟😛食完絕對覺得自己選擇無誤👍🏻我哋一人叫咗一個泰國椰青🥥大大個勁多汁水!裏面啲椰肉仲好清甜添😛我哋仲揀咗一個勁大碟嘅泰式明爐烏頭魚🐟 用新鮮烏頭炮製!所以肉質鮮甜嫩滑!配搭香茅、南薑、芫荽、青檸、肉碎等材料煮成魚湯😍湯底香濃惹味!我同哥哥食完都食指大動啊😋😋小食我哋都揀咗泰式薄餅!一共有兩大片!切成12份!外層煎到好香脆好好味!最後我哋揀咗佢嘅一蚊任揀!泰式椰汁糕💗上層係嘅椰汁糕😍下面嗰層加入左啲西米!食落去好有口感😍仲好清甜添!食咗咁多嘢買單都只不過係$209真係超級抵👍🏻行過路過旺角絕對推介嚟呢度開餐🇹🇭
最後我哋揀咗佢嘅一蚊任揀