2020-06-26 408 浏览
#肥doi游旺角.呢间来自台湾嘅火锅,都真系几出名,要就晒我哋放工时间,就要食七点个轮,由于book唔到位,我地选择左walk-in,5点半去到等。想食嘅就记得早啲book位啦~牛大人系用QR Code落单,方便又环保,想食几多就用电话叫,易用又方便👍🏻-《美国SRF极黑牛》$228系三个套餐选择之中,呢个感觉上比较抵食,因为都提供左多款肉类或者海鲜选择!-👅味道:9/10汤底:台湾凤梨鸡锅汤底有苦瓜、凤梨同半只鸡,味亲甘甘甜甜几开胃但凤梨味唔算好浓。肉类:推介牛肩胛同牛板腱!呢两款牛肉送到黎得两三块,望落几普通,但系食落口,牛味好重,嫩滑加唔会鞋!其他猪肉同羊肉都好新鲜,值得一试~海鲜:脆肉鲩质素唔稳定,叫到第三碟开始肉质偏软唔脆。其余海鲜例如沙白都系普普通通。滑类:有好多款滑,最推介既系蟹籽墨汁浆同澎湖花枝浆,呢两款滑都系好滑好弹牙!其他滑就唔算太特别,味道唔太特出。炸物小食:极力推介炸午餐肉同油炸鬼,炸到好香脆不过有少少油腻。台湾盐酥鸡同小香肠都值得一战,甜不辣就无咩特别。饮品:雪柜有罐装饮品同几款冷泡茶。洛神花茶 - 酸味太浓白桃乌龙 - 白桃味太抢,无乜乌龙味菊花普洱 - 浓
#肥doi游旺角

《美国SRF极黑牛》$228
👅味道:9/10
汤底:台湾凤梨鸡锅

肉类:推介牛肩胛同牛板腱!

其他猪肉同羊肉都好新鲜,值得一试~

饮品:雪柜有罐装饮品同几款冷泡茶。
洛神花茶 - 酸味太浓
白桃乌龙 - 白桃味太抢,无乜乌龙味
菊花普洱 - 浓郁菊花味,唔会比普洱既浓掩盖
桂花乌龙 - 桂花同乌龙既味道好平均,四款茶入面最好饮
除左以上自取饮品仲可以用app order酸梅汁之类既饮品!

甜品:食客可以拣movenpick或者椰汁仙草冻。仙草冻入面有红豆、花生、珍珠等配料,口感有软有硬好多层次,不过椰汁偏甜。

🍱卖相:9/10
牛肉既油脂比例啱啱好,望落去仲有啲雪花。火锅嘅汤底非常足料,可以见到原只鸡。饮品方面,有牛大人自家出品既樽装饮品都包装得好靓!
🏠环境:9/10
卫生防疫措施贴心,每位食客入坐后都会有一个纸袋放口罩,亦会提醒我地每次出去拎野食都要戴口罩。
自选配料区,每一款食物都有一个密实盒,唔怕有污糟野飞入去!

⭐️总评分:9/10
总括来讲,呢间火锅既性价比都几高,不论系嘢食或者饮品都表现出色,值得我哋再去食多次!