2014-10-12 1170 浏览
喺人來人往嘅旺角,有時想飲杯野,Tea一Tea,坐一坐,但又唔想等太耐位,今日終於俾我搵到個好地方 - 咖啡綠茶早幾日俾我發現左佢,所以襯住今日星期日,一於拉老公黎試一試。下晝4點幾,唔知係咪因為「佔中」定「新開」嘅關係,人比較少,唔駛等就有得坐。舖面清潔,擺位寬敞,半開放式廚房,無油煙味👍 Menu清晰,食物款式雖然唔算太多,但絕對適合有選擇困難症嘅我!今次order左一個snack + 一個dessert + 兩個drink。Snack - 蕃茄芝士青瓜配香草汁 👍👍👍👍👍 簡單嘅材料,配上可口嘅香草汁,實在齒頰留香 Dessert - 蘋果雲喱嗱窩夫 👍👍👍1st Drink - Drink of the day 梅子綠茶 👍👍👍👍 十分清新,不過綠茶味可以再濃D 2nd Drink - Iced Mocha 👍👍👍👍👍 朱古力與expresso比較完美,飲到尾仍然有好濃咖啡味美中不足:兩杯飲品都係喺我地食完晒所有野先上,梅子綠茶一早已經做好,放左喺廚房出野位,但無及時上枱,結果係要等埋杯mocha先一齊上。建議如果想一齊出嘅話,綠茶唔應該俾客人見到。鬧市中嘅綠洲,絕對可以再

Dessert - 蘋果雲喱嗱窩夫 👍👍👍

鬧市中嘅綠洲,絕對可以再去👏👏👏👏👏

2014-10-12