2022-10-21
去到旺角唔係唔去麻辣風雲呀嗎?😀最出名就係食四川菜,我哋三個人一嚟到乜嘢都唔使諗,就叫咗佢哋嘅招牌菜。毛!血!旺!😜講真毛血旺,好少何喺街真係會搵到,點解?因為好少餐廳會特登整囉因為夠晒麻煩。毛血旺講嘅最緊要就係個湯底,湯底要夠濃味之餘又要夠辣,但係又唔可以偏鹹喎,所以都幾考廚師嘅功夫㗎。 一大碗送上來就見到超級足料。😤除咗成碗都有辣椒之外,入面仲有牛柏葉,午餐肉,鮮枝竹,豬肚等等。牛柏葉同埋豬肚超級爽口。而且食落去冇異味。所以廚房處理得幾好,好細心。另外就係佢嘅午餐肉唔知係乜嘢牌子呢不過真係幾好味,如果有得就咁單獨買就好了,真係會想買返個返屋企。😁食完咁辣嘅嘢都當然梗係會想食返一啲香口嘢啦。椒鹽雞軟骨~係我嘅最愛。雞軟骨粒粒分明,😄上粉嘅時候師傅做得好,另外食得出係粉漿入面係加咗調味料,所以令到成件事唔會覺得好單調。麻辣雞翼尖係我哋後加嘅一個小菜。雞翼尖份量適中。🥹麻辣味超香!食完有少少甘嘅感覺。喺香港地來講要搵一間落足心機嘅餐廳都比較難所以如果去開旺角大家可以試吓^_^
^_^