2009-04-05 13 浏览
有時響旺角諗唔食乜都會上o黎呢到食,因為坐得幾好(如果訂卡位),野食唔錯我由呢到開業食到依家,都叫做睇住佢地不斷變,有好有壞,今次點左一個二人餐以前呢到無餐食,金融海嘯後出現唔同o既set,點餐可以食到多幾樣野係幾好,而且比較係平左,二百幾兩人食到幾個course,選擇唔算少了。首先湯面我選擇雲吞雞湯,女友點左魚肚更,兩個都唔錯咁啦,如果有得點酸辣湯都好了雞絲粉皮都係食得最多o既頭盤,因為幾喜歡麻醬與雞絲青瓜絲及粉皮拌在一起吃。小籠包兩隻,呢到d水準唔算穩定,前期係比較好,一口一隻湯熱辣辣係最正,之後有一排唔知點解做到好大隻而且皮又時簿時厚,呢次算好番d,但望落都係一隻大一隻細主菜係無錫肉排骨及京燒羊肉,無錫肉排骨炆得很淋身,不過醬汁唔算太入,不過不失之作。呢到o既京燒羊肉係"賣飛佛",一定係食得最多,羊腩肥瘦分明,外脆內嫩唔太油,配上秘制醬汁,食到唔停口,以為叫餐碟頭會細d,點知同平時一樣,好!最後係豆花同高力香蕉豆莎,兩樣甜度適中,豆腐腦香滑,而高力豆沙方面時熱騰騰的,適中o既豆沙加上蛋白及香蕉一同組合,口感一流,不會太heavy呢到好食o既幾多,今次講到呢到

呢到好食o既幾多,今次講到呢到
2009-04-02