2022-07-18
週末chill一chill,嚟到喺旺角東鐵站附近嘅美式酒吧餐廳「graceland」食返個Brunch~餐廳無論係店員定係食客,基本上大部份都係外籍人士,有啲好似離開咗香港嘅感覺~酒吧有提供兩小時free flow任飲啤酒、蘋果酒、有汽葡萄酒、法國粉紅酒或者mini Bloody Mary,收費都只係$180,幾抵玩,不過由於我之後仲要戶外活動,所以今次就唔飲住先😛南方炸魚柳拼煎蛋$125魚柳外脆內嫩,口感同平時食嘅炸魚唔同,同埋都好大件。另外仲配有兩隻煎蛋🍳燒汁手撕豬肉漢堡$110手撕豬肉份量好多,加埋燒汁好惹味,漢堡包都好香口!配菜我揀咗Cream corn同埋椰菜沙律🥗味道相當唔錯~香炸雞中翼8隻$98有多款味道可供選擇,我就揀咗蜂蜜燒汁,醬汁香濃又唔會辣,等我下次再試吓其他味先。朱古力奶昔$78激邪惡!朱古力奶昔仲要有cream+m & m +朱古力Brownie,充滿美式風味~可樂加雪糕$60簡單來講即是黑牛,雪糕加入去即刻營造爆炸嘅效果,好正啊!店員熱情友善又主動,值得再次回訪!
南方炸魚柳拼煎蛋$125
燒汁手撕豬肉漢堡$110
香炸雞中翼8隻$98
朱古力奶昔$78
可樂加雪糕$60
簡單來講即是黑牛,雪糕加入去即刻營造爆炸嘅效果,好正啊!
店員熱情友善又主動,值得再次回訪!