2025-06-23
慶祝結婚週年,旺角的浪漫晚餐 💕✨今日我哋嚟到旺角的 Homeland 餐廳慶祝結婚週年,真係好開心!餐廳裝修靚得不得了,氣氛又浪漫,預訂時提到慶祝紀念日,仲特意整咗靚靚的打卡擺設,真係好貼心。 📸🌹食物介紹 🍽️見到有新推出嘅 爆膏羅門氏蝦海鮮盤 🦐 同 蘭王蛋卡邦尼QQ意粉 🍝,好吸引見到每日限量即刻叫左先,仲叫咗 蘭王松露煙腩卡邦尼QQ捲捲意粉。蘭王松露煙腩卡邦尼QQ捲捲意粉呢碗意粉滑得來又QQ,彈牙得嚟仲有松露同煙腩嘅香氣,味道層次感十足!每一口都令人心醉。 😍黑松露牛肝菌蘑菇湯呢碗湯濃郁得嚟又滑,牛肝菌嘅香味真係好吸引,黑松露加埋去,味道更加提升,真係好好味! 🍄💖明太子雪山芝士炸薯條炸薯條外脆內軟,搭配明太子同雪山芝士,簡直係味覺盛宴,食完真係停唔到口! 🍟🤤明太子酥脆炸雞翼呢啲炸雞翼外皮金黃酥脆,肉質鮮嫩,明太子調味真係好正,食上一口就想再食多隻! 🍗✨酥炸吉廣島蠔廣島蠔新鮮到不得了,外面炸得剛剛好,裡面保持住海味,搭配特製醬汁,真係好過癮! 🦪👌波士頓龍蝦(半隻)占米多松露闊麵波士頓龍蝦肉質鮮嫩,搭配占米多松露醬,闊麵口感豐富,食完真係唔想走! 🦞🍝凍焦糖朱古力 & 凍竹
食物介紹 🍽️
蘭王松露煙腩卡邦尼QQ捲捲意粉
黑松露牛肝菌蘑菇湯
明太子雪山芝士炸薯條
明太子酥脆炸雞翼
酥炸吉廣島蠔
波士頓龍蝦(半隻)占米多松露闊麵
凍焦糖朱古力 & 凍竹炭芝麻牛奶
甜品方面有冧酒提子奶蓋巴斯克芝士蛋糕🎂,一早預訂咗可以寫字嘅驚喜甜品,仲有仙女棒✨、隔離枱有埋生日歌🎶,我地都有送新款即影即相📸,SO SWEET🥰!凍焦糖朱古力濃郁又滑,竹炭芝麻牛奶清新又好味,兩款都係絕配!