2023-01-21
今次同大家介紹呢間牛魔王必食之店。同一般嘅放題火鍋店唔同,呢間餐廳只有一個Set,$217+$13醬油費,一次過可以食晒和牛、prime牛板腱同埋安格斯牛肩胛😍餐廳座位唔多,我哋Weekday嚟食6:00打後booking 都已經full晒,大家黎試嘅話記得book定位🙈湯底🥘我哋揀咗潮汕牛骨湯底,可能因為湯底加咗粟米嘅關係,有少少清甜嘅感覺感覺,牛骨嘅味道唔太多。肉類🍖肉類嘅選擇絕對係一大賣點,呢度有得嗌澳洲M7和牛prime牛板腱安格斯牛肩胛一級肥牛封門柳澳洲和牛金錢展牛脷片鮮牛肉除咗肥牛同埋鮮牛肉之外,其他質素都幾好,M7和牛、prime牛板腱、安格斯牛肩胛油花都幾靚。值得提一提嘅係,店家一開始會一大碟牛肉咁樣上嚟,各種牛肉都有。如果唔想食咁多肥牛同埋鮮牛肉嘅可以事先同佢哋講定,咁就可以留返個位多啲食其他貴價等級🙈值得一讚嘅係當我哋加牛嘅時候,店家都大大碟咁樣上,一啲都唔吝嗇👍🏻👍🏻👍🏻咁就唔使嗌好多次啦配料🥗麵嘅選擇都幾多,有公仔麵、福字麵、烏冬等等。但係打邊爐嘅配料就比較少,而且個人覺得質素一般般。飲品🥤飲品方面選擇唔錯,除咗有汽水、韓式飲品選擇之外,亦有鴻福堂👍🏻咁樣即使食
湯底🥘
肉類🍖
肉類嘅選擇絕對係一大賣點,呢度有得嗌
澳洲M7和牛
牛脷片
鮮牛肉
配料🥗
飲品🥤
飲品方面選擇唔錯,除咗有汽水、韓式飲品選擇之外,亦有鴻福堂👍🏻咁樣即使食咗好多肉都可以清熱解毒、減低對腸胃嘅刺激。
甜品🍦
雪糕係任食而且仲有幾種口味可以選擇。