2019-01-02 76 浏览
今日嚟到MK新地標T.O.P This is Our Place行街,發現真係開左好多鋪頭同餐廳好旺場,行街行到咁上下攰攰地於是揀左呢間日式火鍋放題試下。呢間新店嘅任食分為4級,價錢當然唔同,我揀左個平平地嘅上等牛肉+豚肉任食嘅set,但如果想任食海鮮嘅話,亦都有貴少少嘅set可以揀嘅。呢度嘅打邊爐係我最鍾意嘅一人一鍋形式,乾淨衛生每個鍋都可以揀兩種不同湯底,我同朋友今次就揀左分別壽喜燒、蕃茄、豬骨醬油、海帶呢4種湯底,其實仲有一種香辣一種每月不同嘅特色湯底,不過我今次就無揀到。我自己就比較鍾意壽喜燒同埋蕃茄湯底,壽喜燒湯底清澈而味道濃郁,蕃茄湯底就落足料非常有蕃茄味,兩隻我覺得都非常之好。我今次揀嘅上等牛肉+豚肉set,質素都相當唔錯,牛肉嘅脂肪分佈都均衡,無論係牛肉同豬肉都切得好薄而且肉質好嫩,只要放入湯中一陣間就可以食用,而且唔單止係第一輪,而係之後再refill嘅幾盤質素都相當一致,感覺非常抵食!除左本身點嘅set嘅肉類(&海鮮)有得任食之外,放題當然係會有一個自助區畀客人自由選擇,自助區主要放嘅包括蔬菜、丸類、醬料、飲品、雪糕等等,其中仲有3款特色手打滑,味道唔錯,嚟到嘅話記

呢度嘅打邊爐係我最鍾意嘅一人一鍋形式,乾淨衛生

除左本身點嘅set嘅肉類(&海鮮)有得任食之外,放題當然係會有一個自助區畀客人自由選擇,自助區主要放嘅包括蔬菜、丸類、醬料、飲品、雪糕等等,其中仲有3款特色手打滑,味道唔錯,嚟到嘅話記得一定要試下。自助區整體嚟講選擇種類都算幾多,同埋refill都好快。

呢度環境乾淨又新開而且位置方便,值得一試!

2018-12-21